In Geen categorie

Snoekbaars uit de "Morra" met een salade van zoetzure Koudummer Komkommer en remoulade saus.Receptuur voor 4 personen;

· 4 mooie snoekbaarsfilets ongeveer 170 gram( uit de Morra natuurlijk), zonder graat maar met de huid er nog aan.Voor de komkommersalade;

· 1 Koudummer Komkommer van het tuindersbedrijf van der Wal te Koudum

· 6 gram zout

· 35 gram suiker

· 100 mililiter blanke azijn

· ½ fijn gesneden uiDe komkommer in de lengte doorsnijden, en met een lepel de zaadlijsten verwijderen. De komkommer daarna op de in fijne boogjes snijden. De gesneden komkommer in een bekken en voeg daarbij de zout, peper uit de pepermolen, suiker en de azijn. Gedurende 20 minuutjes laten inwerken.Voor de remouladesaus

· 150 gram mayonaise

· 1 eetlepel fijngesneden kappertjes

· 1 eetlepel fijngesneden augurk

· 1 eetlepel grove mosterd

· Peper uit de pepermolen

· 1 Eetlepel gehakte peterselieDe mayonaise in een bekken scheppen en voeg daarbij 1 eetlepel grove mosterd, de gehakte peterselie, fijngesneden augurk en de kappertjes toe. Op smaak brengen met een beetje peper.Zet een passend grote bakpan op het vuur, en gooi daar een flinke scheut olie in met een even groot deel boter. Dep onder tussen de vis droog met keukenpapier. De vis aan beide kanten licht zouten, en in een schaal leggen met bloem. De filets aan beide kanten bloemen en daarna bakken op middelhoog vuur. Wanneer beide kanten mooi licht bruin gekleurd zijn het vuur op laag draaien. Nog heel even laten doorgaren alvorens serveren.De komkommersalade uit laten lekken op een zeef en verdelen over 4 borden. Hierop de gebakken snoekbaars leggen en de remouladesaus apart serveren.