In Geen categorie

A.s. zaterdag zal door het DOBBEFESTIVAL Koudum op een gratis kindervoorstelling van het gezelschap DI-GOJIM worden getrakteerd.

Het jeugdprogramma dat op 29 mei wordt gespeeld, heet "Wompeldons"

Het is een cabaretesk muziektheater programma.

Wanneer Hertog Frans van het eiland Wompelplaat gaat zingen, krult het behang van de muren. Zijn vrouw loopt weg en prinses Minima blijft treurend achter. Als zij zich in gaat zetten voor het behoud van de Wompel – een vogel die alleen maar voorkomt op Wompelplaat – weet zij niet dat dit grote gevolgen zal hebben. Maar de inwoners van het afgelegen Polonia zijn haar dankbaar en haar moeder ook… Het gaat over dromen, liefde en domme jagers…

De ene Mulder is cabaretier en winnaar van Cameretten 1989. Hij heeft in twintig jaar elf soloprogramma’s gemaakt voor volwassenen die door de pers met lof werden ontvangen; hij is een begenadigd verteller en maakt voorstellingen voor de liefhebbers van intelligent, absurdistisch, literair cabaret. Daarnaast schrijft hij columns en is toetsenist/componist in een symfonische rockband.

De andere Mulder is muzikant en heeft in twintig jaar elf programma’s gemaakt met zijn Klezmerband Di Gojim. Een orkest dat in binnen- en buitenland bejubeld wordt. Wereldmuziek, van alle markten thuis. Mulder is een duizendpoot, bespeelt een veelheid aan instrumenten en is als klarinettist een van de besten van Europa. Daarnaast geeft hij les, workshops en maakte eerder talloze kinderprogramma’s.

Jaap Mulder en Jaap Mulder spelen, vertellen, acteren, zingen en musiceren deze voorstelling met een grote dosis energie. Een combinatie van humoristische vertelling en virtuoze muziek. Beide Japen Mulder zijn gepokt en gemazeld in het theatercircuit. Twee podiumdieren met dezelfde naam…??!! Dat is iets bijzonders!

Wompeldons is een jeugd(cabaret)voorstelling voor groep 5-7 van het basisonderwijs.

De voorstelling is via de zij-ingang van de Klink in Koudum bereikbaar.

Zaterdag 29 mei 2010

Aanvang:16:30 uur

Zaal open: 16:00 uur

Toegang: Gratis

www.dobbefestival.com