In Geen categorie

Pop, rock, balkanbeat, shanty, tongercore, bluesrock, hardcore, industrial hardcore, frenchecore, eigenzinnige reggae, cover, levenslied, theater, Friestalig, Nederlandstalig, Engelstalig, Spaans, Frans, Bosnisch, hilarische boeren volksspelen, indoor DJ-podium, theatercafé, garderobe, kip aan het spit, frituur, Vietnamees, hoogwerker, praatpaal, garderobe, pinapparaat, slechtweervoorziening, teveel steekwoorden om op te noemen kortom “Dobbefestival… voor elk wat wils”.Op zaterdag 31 mei 2008 vanaf 13.00 uur zal wederom het evenemententerrein achter mfc “De Klink” in Koudum plaats bieden voor maar liefst 4 verschillende podia, waarop vele groepen in de meest uiteenlopende genres voor het nodige vuurwerk op het 9e Dobbefestival zullen zorgen.Ook voor het aankomend festival is de organisatie er weer in geslaagd diverse bekende namen te contracteren met zowel nationale als internationale acts. Naast alleen muziek is er uiteraard ook volksvermaak.

De 3js mogen dan landelijk nieuw zijn, al een aantal jaar is de act uit Volendam een begrip. De lokale zalen hebben keer op keer bol gestaan van enthousiaste fans, nu zijn ze ook doorgebroken in Nederland en hebben het ontzettend druk dit jaar, maar staan toch op het podium van de Dobbe. Mala Vita staan dit jaar op Parkpop in Den Haag, maar zullen ook op Dobbe zorgen voor opzwepende melodieën uit de Balkan, explosieve ritmes uit Latijns-Amerika en teksten die rechtstreeks afkomstig zijn uit de donkere stegen van Napels, welcome to the world of Mala Vita!

Een optreden van D-A-A-N (De Altijd Aparte Nederlander) betekent altijd beweging in de zaal. Een optreden van D-A-A-N betekent vooral dat het allemaal net even anders gaat. Net even gekker, net even muzikaler, dus net even D-A-A-N.

Aan iedereen wordt gedacht bij het Dobbefestival, de shantygroep Gjin C te Heech is ook uitgenodigd. Gezellig meezingen met de klassiekers voor jong en oude liefhebbers van die gouwe ouwe tijd liederen.

Ook zal het Koudumer shantykoor Murk Lelsz u meeslepennaar het avontuurlijke leven van de zeeman in de zeiltijd. U krijgt o.a. werkliederen (shanty’s), vrolijke of melancholieke liedjes (fore-bitters) te horen.The Hangouts spelen in de stijl van hun grote voorbeelden, The Rolling Stones. Kom zeker kijken wanneer je van de Stones houdt.

De inmiddels steeds bekender wordende band van Friese afkomst, Van Wieren, welke Nederlandse en Friese nummers spelen, zijn inmiddels bezig met de voorbereidingen van het eerste Nederlandstalige en Friestalige album.

Fragment zet een show neer vol enthousiasme; de betere muziek; vele lichteffecten en rook; een complete ‘georganiseerde’ muzikale chaos. Al met al is Fragment een avondje gezellige muzikale ontspanning in de wereld van top 100.

Een MUST om te zien dus net zoals Jitiizer, de festivalband bij uitstek. Een spetterende show met veel humor, acrobatische toeren en interactie met het publiek. Stevige rockmuziek (tongercore), vooral eigen nummers, maar hier en daar een bekende kraker opgepept tot het juiste feestniveau.

Geen braderiebluesgeneuzel, geen ellenlange solo’s, geen machomeuk, maar slappe hap, vuige riffs, echte handmatige herrie, het blauwe geluid, kortom blues van Big Blind in topvorm. Voor het eerst op Dobbe en een paar weken later op de grote Bluesfestivals in België en Nederland, dit wil je echt niet missen!

De winnaars van de popworkshopcontestRubik en Silicon-Free zijn nog jonge honden in het muzikale vakgebied, maar toch klinkt het zeer professioneel.

De meest gevraagde en best verkopende volledig friestalige artiest ooit binnen en buiten Friesland is Piter Wilkens. Hij heeft getourd door Polen en de VS, wat valt er nu nog meer te zeggen over deze artiest wat u zal overtuigen om te komen kijken?

De Italiaanse sensatie Muppet Suicide zal zorgen voor ademstokkende nummers van Guns’n Roses, samen met de beste rock ’n rol houding : muppet suicide zal je in die wervelwind van emoties en opwinding trekken die Guns’n Roses alleen konden opwekken bij hun fans.

Voor het eerst dit jaar is het nieuwe binnenpodium in de Jeugdsoos toegevoegd met verschillende DJ’s welke Hardcore, Industrial hardcore en Fenchcore ten gehore zal brengen.

Hardcore – Industrial hardcore – Frenchcore , met andere woorden: F*ck disorder goes Dobbe Raggen met de volgende DJ’s; • Lunatic & Miss Hysteria • Dr. Euthanasia & No-I DJ • De Slooper • Pitch-Hiker • Pitch • Dizzy • DJ. Terrox • DJ. D-Compoze & many more madness. Dit betekend maar 1 ding: Hard Harder Hardst! En niet stoppen voordat de muziek stopt. You think you can handle it!?

Het “Theatercafe” in de Klink is een podium speciaal voor onze wat rustigere bezoekers met optredens van Slagwerk Collectief, eenakter toneel “Koart Koppen” uit It Heidenskip, Feetwarmers, The Doarmers, Sister-Act en een Literair Kwartier met Ytsje Hettinga en Willem Lobel. Dit is alweer een reden om het Dobbefestival te bezoeken en te genieten van een feest van formaat!

Dit jaar zal het Dobbefestival een extra groot feest worden met ‘s middags “hilarische boeren volksspelen” met het spectaculaire boeren beach volleybal, Kop van Jut, Deathpull en rodeostier.

Hier zullen diverse ploegen strijden om het Dobbefestival bokaal.

DJ Taeke zorgt voor de presentatie van het festival en zal, tussen de optredens van de bands door, de sfeer erin houden door het draaien van zijn muziek!

Voor meer informatie! www.dobbefestival.comKoudum, locatie: De Dobbe, zaterdag 31 mei 2008, aanvang 13.00 uur.Entree tot 16.00 uur: € 5,00 en vanaf 16.00 uur: € 12,50 p.p. kinderen tot 12 jaar mits onder begeleiding gratis.Download hier de plattegrond.pfd