In Geen categorie

Op zaterdag 12 april speelt Deadline in De Klink te Koudum.

Deadline is een moderne professionele feestband geschikt voor elk feest. Modern houdt in dat het vijftal een op de gasten afgestemd repertoire speelt en dat kan van alles zijn, want de jongens zijn van alle markten thuis.

Met hun jarenlange ervaring (ruim 25 jaar!) garandeert Deadline dat elk feest een geweldig succes wordt.

In 1987 startte Deadline als viertal. Peter, Jeroen, Michel en Dytmer besluiten met zijn vieren een band te formeren. Overigens speelden Peter, Jeroen en Dytmer daarvoor ook al met elkaar. Het leek Michel echter ook wel wat om in een band te spelen. Er was echter één klein probleempje. Hij bespeelde geen instrument en kon ook niet zingen. Maar op persoonlijk vlak klikte het en dus was de band een feit. Michel ging op gitaarles en gelukkig bleek hij een natuurtalent!
Rockmuziek was het genre waarin de verschillende muzieksmaken van het viertal bijeenkwamen en dus werd het repertoire gevuld met rockcovers. Overigens was de naam toen nog niet Deadline. Er werd naamloos gespeeld. Of de organisatie bedacht zelf maar een naam. Er moest immers toch iets op de poster staan. Zo hadden de jongens in de beginperiode namen als: Jersey, Dytmer & Friends, etc.

Uiteindelijk was er geen ontkomen meer aan. Er moest een naam komen en wel snel, want de zaaleigenaar wilde adverteren, maar wel met een naam. De deadline kwam steeds dichterbij en………. hé… "Deadline", dat moest het dus worden. Het bekt lekker, past bij een rockband, en geeft ook nog eens weer wat op er op dat moment aan de orde was.

Zo ontstond Deadline. Wat de toekomst zou brengen? We hadden geen idee maar inmiddels zijn we 25 jaar verder en Deadline is still going strong.

1997

Deadline viert zijn 10 jarig bestaan met een enorm feest. De schuur van de familie Hettinga wordt omgebouwd tot rocktempel en er volgt een avond waarvoor familie, vrienden en de trouwe fans van de band worden uitgenodigd. De avond vult zich met optredens van bevriende bands en sketches van vrienden en vriendinnen. "Onze" vriendinnen bieden ons een cadeau aan wat we tot op heden nog steeds niet hebben gekregen. De 10 jaren die achter ons liggen worden middels een fantastische videopresentatie getoond op een enorm scherm wat hoog in de nok van de boerderij is opgehangen. Na afloop resteert het gevoel dat er na 10 jaar nog veel meer inzit.

Onlangs vierde de band haar 25 jarig jubileum in Koudum, kortom, een oude, goede vriend komt weer eens langs in Koudum. Hoog tijd om eens goed bij te "kletsen", onder het genot van goede muziek en veel vrienden.

De entreeprijs in De Klink is zoals altijd een tientje, vergeet niet je legitimatie mee te nemen