In Geen categorie

U kunt ze niet gemist hebben, ze zijn overal te horen en niet alleen in het stadion: De Vuvuzela! Tot voor kort was dit voor ons een onbekend instrument, maar dankzij het WK voetbal in Zuid-Afrika is daar nu verandering ingekomen. Zelden werd een instrument in zo’n korte tijd razendpopulair. Hoewel Berdien Stenberg (fluit) en Candy Dulfer(sax) destijds toch ook een aardige muziekbeweging op gang hebben gebracht, kijken zij jaloers naar de huidige ontwikkelingen.

De aanmeldingen bij de muziekschool zijn niet bij te houden, er is een heus Vuvuzela radiostation en voor de Vuvuzelamakers is een werkdag van 18 uur normaal geworden om maar aan de vraag te kunnen voldoen.

De redactie is wat dieper gedoken in de geschiedenis van de Vuvuzela en vond in een bibliotheek zelfs een oude compositie! Het heeft een typische opbouw van inleiding, hoofdthema, neventhema, neventhema en hoofdthema. Ook wel een ABBA-tje genoemd. Denkt u een talentvol vuvuzelablazer te zijn, bekwaam u dan in bijgevoegde sonate en meld u aan bij Ritmyk!