In Geen categorie

Bij de Poiesz in Koudum staat een bak waarin waardepunten van Douwe Egberts gedaan kunnen worden. Het is een kersttraditie die georganiseerd wordt door de Lionsclub ‘Tusken Mar en Klif’. De inzamelactie vindt plaats bij supermarkten in Zuidwest-Friesland.

Doel van de actie is om DE-punten te krijgen en deze om te zetten in pakken koffie voor de voedselbanken in het gebied van de voedselbanken tussen Lemmer en Workum. Het zijn helaas moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens, ook in onze directe omgeving.

Vorig jaar zijn er met de actie waardepunten voor ruim duizend pakken koffie ingezameld en verdeeld over de voedselbanken. Het laat zich indenken dat koffie een mooie toevoeging is aan het voedselpakket: relatief duur, maar wel lekker. Koffie blijkt een luxeproduct voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Naast de DE-punten wordt ook dit jaar oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden ingezameld. Menig Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De Lionsclub doet dus een oproep om D.E.-waardepunten via in Zuidwest-Friesland ter beschikking te stellen aan de voedselbank en tevens lades en kasten na te kijken voor oud en vreemd geld. De bonnen en muntstukken kunnen tot eind december onder andere worden ingeleverd bij de Poiesz in Koudum.

Foto IJnte Kooistra