In Geen categorie

Op 20 mei opent in de Hoofdstraat van Koudum Corriente’s Kofjehúske. De laatste weken zagen voorbijgangers al onder andere een fraai logo op de ramen verschijnen, met het al even fraaie motto ‘Corriente’s Kofjehúske schenkt je aandacht’. Ook werd de winkel steeds meer gevuld. In het pand op nummer 17 komt naast een koffie- en theeschenkerij ook een cadeaushop.

Op het bedrijventerrein aan de Ds. L. Tinholtstraat is al jaren de dagbesteding van Corriente gevestigd, waar de cliënten voornamelijk bezig zijn met houtbewerking. Veel van de houtproducten die daar gemaakt worden, zijn te koop in de webshop van Corriente en vanaf 20 mei dus ook bij de winkel in het centrum van Koudum. Dat zijn bijvoorbeeld houten (tuin)meubelen, plantenbakken, voederhuisjes of konijnenhokken.

Corriente’s Kofjehúske is open vanaf 20 mei in het pand waar tot juni vorig jaar Lyjan Mode zat. Vanaf november zijn de mensen van Corriente bezig geweest om het pand op te knappen en om de nodige vergunningen te regelen. In het Kofjehúske zullen behalve allerlei soorten koffie en thee zelfgemaakte taartjes en vers belegd broodje verkocht worden. Daarnaast wordt dus een deel van het pand ingericht als cadeaushop.

In de cadeaushop worden eigen producten, gemaakt in de dagbesteding, verkocht. Ook stelt Corriente kasten beschikbaar, waar lokale ondernemers de ruimte krijgen om hun zelfgemaakte producten te verkopen. Een grootse opening zit er vanwege de coronamaatregelen op dit moment niet in, maar daarmee wordt de aanwinst voor de Koudumse Hoofdstraat er niet minder op.