In Geen categorie

Op 3 december klepperde de brievenbus en daar lag een flyer op de mat van glimmend dik papier: dat moet wat zijn, toch? En ja, Corriente houdt een kerstmarkt op 7 december. Reden voor uw verslaggever om eens een kijkje te nemen.

Op het erf staat een personeelsbusje en bij het binnenkomen in het kantoorgedeelte valt meteen de warme en hartelijke sfeer op. Een uiterst vriendelijke dame biedt meteen koffie aan. Zij blijkt de directrice te zijn:  Willeke van der Wal, een geboren en getogen Koudumse. Samen met Oane Peterson geeft zij leiding aan Corriente. De dagbesteding voor mensen met enige beperking is het grootste deel van het bedrijf en een kleiner deel van het werk is het arbeidsbureau, waarbij de beide managers hun omvangrijke netwerk gebruiken om werkgevers met mogelijke kandidaat-werknemers in contact te brengen. Vaak is dat onderdeel van een re-integratieplan.

In een deel van kantoor liggen artikelen opgetast, die op de Kerstmarkt in de verkoop gaan.

Er werken drie vrijwilligers in de werkloods om de mensen te helpen, en de bus die de mensen naar en van hun werk vervoert, wordt ook bestuurd door een vrijwilliger. Er zijn nog altijd vrijwilligers welkom die het leuk vinden om mensen te begeleiden.

Corriente werkt vooral samen met de gemeentes Súdwest-Fryslân en de Fryske Marren, een direct gevolg van het feit dat het rijk in 2015 veel  zorgtaken heeft overgedragen aan de gemeenten.

De informatie over de Kerstmarkt elders is te vinden op Koudum.nl.