In Geen categorie

Het was al bekend, Koudum beschikt over veel muzikaal talent. Twee jonge dorpsgenoten dingen mee in een compositieopdracht van het jong Nederlands Blazersensemble (jongNBE); Op weg naar het Nieuwjaarsconcert 2010, een landelijke compositiewedstrijd voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar.De compositie moet als thema “Ik” hebben. Van de uiteindelijke finalisten worden op dit altijd bijzondere concert de composities daadwerkelijk uitgevoerd door het Nederlands Blazersensemble. Onze dorpsgenoten Toby Zeldenrust en Ilse de Vries zijn door de eerste selectie van 120 composities geselecteerd voor de volgende ronde. Toby heeft zijn compositie My Shadow And Me genoemd. Hij vertelt: ” Mijn gitaar is mijn schaduw, overal waar ik ga, gaat mijn gitaar met me mee. Dat is de gedachte achter de titel”. Ilse schreef een werk met de titel “Ik”. Zij zegt:”Tijdens het pianospelen bedacht ik een melodietje wat ik kon gebruiken voor deze opdracht. Hier heb ik nog een viool- en een contrabaspartij aan toegevoegd. Ik vond het leuk om een contrabas met een viool te combineren, omdat ik zelf ook contrabas speel”. U kunt hen op weg helpen naar de publieksprijs door uw stem te geven via onderstaande link:

http://www.jongnbe.nl/#opwegnaar/?id=46&tab=1

Klik op de namen van Toby en Ilse en geef ze 5 sterren. Hier kunt u ook hun compositie beluisteren.