In Geen categorie

Galerie De Souverijne te Koudum presenteert van april t/m juni een COMBI-EXPOSITIE met werk van beelhouwer Petra van Stam en de Workumse keramist Siete Koch.

Sinds 2010 zijn de ateliers van Siete Koch en Petra van Stam naast elkaar gevestigd. Zo af en toe werden er wat gezamenlijke kunstobjecten uitgeprobeerd. Het zoeken naar kleurafstemming of juist contrasten was soms een uitdaging. Dit beviel echter zo goed dat, nu de verhuizing van het atelier van Siete Koch begin dit jaar is gerealiseerd, er is besloten om de samenwerking eens om te zetten in een gezamenlijke expositie.

De objecten van Siete en de beelden van Petra zijn verrassend op elkaar afgestemd.

PETRA van STAM

Naast vele studies en opleidingen, is Petra van Stam inmiddels uitgegroeid tot een zeer begaafd en succesvol beeldhouwster.

Steeds terugkerende thema’s in haar werk zijn vrouw-figuren, niet alleen vanwege teder- en zachtheid, maar vooral de kracht die deze uitstralen.

Kenmerkend voor haar beelden is, dat zij zowel troost, strijdbaarheid als trots uitstralen, waardoor Petra v. Stam veel kunstliefhebbers weet te raken met haar werk.

SIETE KOCH

In 1970 is Siete Koch naast zijn studie creatief therapeut, gestart als leerling bij keramist/kunstenaar Kees Hoogendam in Den Haag. Om het vak nog verder uit te diepen kwam hij in 1973 bij de Aardewerkfabriek de Boer in Workum. Uit de samenwerking met een broer is in 1985 de interesse in hoog gebakken waterdicht en duurzamer keramiek ontstaan.

Naast het klassieke gebruikskeramiek zijn het vooral de kunstobjecten als vazen, schalen en in de “vrije expressie”de fantasie-objecten, die Siete tot een gerenommeerd keramist maken.

Verder zijn er ook werken van diverse kunstenaars die permanent bij Galerie De Souverijne exposeren.

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 13.00 – 16.00 uur of op telefonische afspraak.

De Souverijne

Galerie en Atelier voor beeldende kunst

Hoofdstraat 26-28

8723 BH Koudum

06 – 10374486

galeriedesouverijne@ziggo.nlwww.desouverijne.nl