sep
20
vr
‘Dat schiet lekker op zo!’ @ Kantine Sporthal De Sândobbe
sep 20 @ 20:00 – 21:15
'Dat schiet lekker op zo!' @ Kantine Sporthal De Sândobbe

Voorstelling voor speciaal voor ouders van jeugdleden van SV Oeverzwaluwen – maar iedereen is welkom.

Kinderen kunnen een hele uitdaging zijn. Soms zit je met je handen in het haar! Veel ouders herkennen dat. En wat doe je dan? Daarover gaat de humoristische voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’, die op vrijdagavond 20 september 2019 bij SV Oeverzwaluwen te zien is. Meld je nu aan want dit mag je niet missen!

In de voorstelling zien we een vader die een andere aanpak probeert bij zijn zoon. Thuis, rond zijn school én bij zijn sportclub. Maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn…

Een voorstelling vol met herkenbare situaties voor iedereen die kinderen heeft. De reacties zijn zeer enthousiast!

De voorstelling op 20 september vindt plaats in de kantine van sporthal De Sândobbe. De inloop is vanaf 19.30 uur, de voorstelling zelf van 20.00 tot 21.15 uur.

Een kaartje kost eigenlijk €17,50, maar dankzij de medewerking van de gemeente is de toegang dit keer gratis!

We vinden het fijn als je je van te voren aanmeldt, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Je kunt je aanmelden via deze link.

Kijk voor meer informatie op naar de trailer. Deze voorstelling is speciaal bedoeld voor ouders van jeugdleden, maar is natuurlijk net zo geschikt voor grootouders. Ja, de voorstelling schijnt zelfs heel leuk – nou vooruit, én leerzaam – te zijn voor iedereen. Geef je dus op voor dit gratis evenement.

sep
22
zo
Warns: De Spylder – marionettentheater van Cartouche @ De Spylder
sep 22 @ 15:00 – 16:30
Warns: De Spylder - marionettentheater van Cartouche @ De Spylder

Cartouche – De doos met speelgoed

Theater met marionetten

Als opening van het theaterseizoen 2019 – 2020 in de Spylder speelt Cartouche hun nieuwste voorstelling ‘De doos met speelgoed’. Dit uit Molkwerum afkomstige gezelschap treedt de laatste jaren eigenlijk alleen nog in het buitenland op en ook hun nieuwste voorstelling is daarvoor gemaakt. De beelden in deze woordloze voorstelling worden met voornamelijk pianomuziek ondersteund.

De hoofdpersoon in het verhaal is de jongen 3.5 die verliefd is op het meisje uit zijn doos met speelgoed. Maar ook de soldaat en de polichinelle dingen naar haar hand. De jongen gaat de strijd aan en droomt ervan om tot winnaar gekozen te worden. Een veldslag tussen de beide uitdagers is uiteindelijk beslissend.

De droom van de jongen is een spel van verlangen en fantasie, van strijd en overwinning. De roos is het symbool dat alles verbindt. Beide spelers brengen deze kinderlijke gedachtewereld tot leven met grote houten figuren. De speelwijze is een choreografie van bewegingen, die op het podium onderling verplaatst worden als stukken op een schaakbord.

Deze voorstelling is gemaakt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar.

Entree: kinderen € 5,- volwassenen € 7,50 Kaarten bestellen: www.despylder.nl

Adres: de Spylder, Buorren 23, 8721 GM Warns

sep
28
za
Centrium: bluesfestival Beans & Blues @ Centrium
sep 28 hele dag
Centrium: bluesfestival Beans & Blues @ Centrium

Als slot van het seizoen presenteert de Centrium Commissie op zaterdag 28 september een kleinschalig bluesfestival Beans & Blues. De All Star Blues Band, Roadhouse en Franzen & Friends zullen op het Centrium geweldige muziek ten gehore brengen. Uiteraard zorgt de Centrium Commissie er ook bij deze afsluitende activiteit voor dat de natjes en de droogjes goed verzorgd zijn.

okt
5
za
Warns: De Spylder – Marjolein Meijers @ De Spylder
okt 5 @ 20:00 – 22:00
Warns: De Spylder - Marjolein Meijers @ De Spylder

Zaterdag 5 oktober 2019 20:00 tot 22:00 uur in De Spylder

MARJOLEIN MEIJERS – Van Berini tot Solex  cabaretesk muziekprogramma uit het Berini’s tijdperk

Als een stoomtrein die in volle vaart op je af komt denderen. Dat is de beste omschrijving van Marjolein Meijers` muzikale programma `Van Berini tot Solex`. “Niet teveel gepraat, gelijk zingen!” zijn vaak haar eerste woorden als ze met muzikanten Walter Kuipers en Onno Kuipers het podium betreedt.

Het blijkt een voorbode van wat er komen gaat: een keur aan Nederlandse liedjes, elkaar in rap tempo opvolgend en gebracht met de nodige Rotterdamse humor. Dat kan ook niet anders want Meijers is geboren en getogen Rotterdamse. Ze is het type uit de school van `niet lullen maar poetsen` en bepaald niet bang om de mentaliteit van de havenstad naar het podium te brengen. “ Zo!” lijkt haar stopwoordje en haar accent wordt lekker aangedikt waar dat toepasselijk is. En dat is het nogal eens.

De korte verhalen die de artieste tussen de liedjes door vertelt zijn doorspekt met droge humor en zelfspot. De muziek die het trio brengt is zeer afwisselend  Zo is er prachtige Ierse muziek, een pittig Oost-Europees blok en aandacht voor de cajun en country muziek. De stijlen wisselen elkaar snel af, maar toch blijft het Nederlandstalig programma een geheel. Niet in het minst omdat de liedjes mooi zijn in hun eenvoud.

Verreweg de meeste liederen van Meijers hand zijn vrolijk. Toch zingt Meijers ook een aantal emotioneel gekleurde liedjes, voornamelijk over haar ouders. Ook een korte ode aan `gekke Marie`, een dakloze oude dame die zich ophoudt bij een bankje in Capelle aan den IJssel, roept trieste gevoelens op. Marjolein Meijers lijkt echter geen vrouw die bij de pakken neer gaat zitten en eindigt  met een happy end met solo`s van doedelzakspeler Walter Kuipers en accordeonist Onno Kuipers.

Promofilm

Entree: € 12,00
Kaarten bestellen: www.despylder.nl
Adres: de Spylder, Buorren 23, 8721 GM, Warns

okt
12
za
Warns: Spylder – Film: Transamerica @ De Spylder
okt 12 @ 20:00 – 22:00
Warns: Spylder - Film: Transamerica @ De Spylder

zaterdag 12 oktober 20:00 – 22:00 uur entree €4,-

Film: Transamerica

Drama / Roadmovie (V.S. 2005) 9+,4
Bree is een conservatieve transseksueel. Ze werkt hard en spaart elke cent om de laatste operatie te kunnen betalen, die van haar eindelijk een echte vrouw zal maken. Dan krijgt ze een telefoontje van een zekere Toby, die haar zoon blijkt te zijn. Toby blijkt ook nog eens in de gevangenis te zitten in New York. Bree gaat op aanraden van haar therapeute naar New York om haar zoon op te halen. Toby heeft geen idee hoe de vork in de steel zit.

okt
27
zo
Theo Stobbe: gitaarimprovisaties @ Galerie Lytse Skientme
okt 27 @ 15:00 – 17:00

Een man en zijn gitaar en een artistieke omgeving. Meer is er niet nodig voor een inspirerende muzikale middag. En die elementen komen bij elkaar als op zondagmiddag 27 oktober gitarist Theo Stobbe optreedt in galerie Lytse Skientme.

Een concert met Theo staat garant voor een keur aan ritmen en harmonische variaties, alles geïmproviseerd. Hij neemt het publiek mee op zijn ontdekkingsreis in het muzikale domein. Het publiek kan kijken naar zijn vingers die de snaren beroeren, maar ook naar de schilderijen die aan de muur hangen of de ogen sluiten en alleen maar opgaan in de gitaarklanken.

Die klanken zullen waarschijnlijk vóór de pauze wat heftiger klinken en na de pauze wat meer meditatief. Maar dat weet je nooit zeker van tevoren, want het is niet voor niets geïmproviseerde muziek. De muziek die Theo Stobbe laat horen ontstaat grotendeels ter plekke en hangt af van de sfeer van het moment. Wat wel van tevoren vaststaat: het publiek ondergaat door het intense gitaarspel een indrukwekkende ervaring.

Theo Stobbe (gitaar)
Zondag 27 november 15.00 uur
Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, 8723 BH Koudum
Reserveren: galerielytseskientme@gmail.com
Kosten: € 10,- inclusief pauzedrankje

Warns: Spylder – Kinderfilm: Corgi @ De Spylder
okt 27 @ 15:00 – 17:00
Warns: Spylder - Kinderfilm: Corgi @ De Spylder

zondag 27 oktober 15:00 – 17:00 uur entree €2,-

Kinderfilm: Corgi

Animatie/ Avontuur (België 2019) 6+,4
Het verhaal volgt de avonturen van Rex, de meest geliefde hond van de Britse vorstin. Wanneer hij op een dag van zijn bazin gescheiden raakt, stuit hij op een vechtclub waar allerlei verschillende honden het tegen elkaar opnemen. Tijdens zijn zoektocht om de koningin terug te vinden, wordt Rex verliefd en ontdekt hij zijn ware aard.

nov
2
za
90 jaar Oeverzwaluwen @ De Sândobbe
nov 2 @ 14:00
90 jaar Oeverzwaluwen @ De Sândobbe

Sportvereniging Oeverzwaluwen bestaat in 2019 90 jaar. In 1921 werd korfbalvereniging ‘Kwiek’ opgericht, maar deze ging vóór 1940 al weer ter ziele, dus die rekenen we niet mee. In 1929 is ‘Unitas’ opgericht, en deze vereniging is in 1941 herbenoemd als s.v. Oeverzwaluwen. Dit feit was voldoende reden voor het huidige bestuur van Oeverzwaluwen voor een feestje onder de noemer ’90 jaar Oeverzwaluwen’.

Alle leden, oud-leden, vrijwilligers, sponsoren of wie dan ook gelinkt is aan Oeverzwaluwen worden hierbij uitgenodigd om zaterdag 2 november 2019 vanaf 14:00 langs te komen. Het jubileumcomité heeft de afdelingen tennis, gymnastiek, volleybal en voetbal een prachtige mooie dag samengesteld met live-muziek, een pubquiz, eten en drinken.

Spokentocht @ Jeugdsoos De Swel
nov 2 @ 19:30

ter gelegenheid van het lustrum van de Spoekentocht koudum, pakt de organisatie dit jaar groter uit dan vorige jaren. Dit wil niemand missen!!

De kaartverkoop start 1 oktober bij boekhandel Muizelaar in de Hoofdstraat.


nov
7
do
Sult speelt ‘De bûsedokter’ in Koudum @ Fleurig Buiten
nov 7 @ 20:00
Sult speelt 'De bûsedokter' in Koudum @ Fleurig Buiten

Hjirûnder stiet de tekst yn it Frysk

Sult speelt De Bûsedokter (De Broekzakdokter) in de kas van Fleurig Buiten in Koudum

Een uitgerangeerde huisarts slijt zijn dagen in een kas en verzorgt hier plantjes in plaats van patiënten. Hij vertelt hen over zijn eens zo bloeiende praktijk en moppert dat hij de huidige gezondheidszorg ziek vindt. Dat de hulpverlener patiënt is geworden en zelf met het water voor de dokter moet. Hij ergert zich aan registraties en coderingen, kastjes en muren, aan stijgende ziektekosten en dalende gesprekstijd.

In deze nieuwste voorstelling van theatergroep SULT ligt de wereld van de gezondheidszorg zelf op de behandeltafel. Wij houden niet van pappen en nathouden en gaan het onderwerp te lijf met een fikse dosis relativering en reflectie. Hierdoor zijn de lach en de traan nooit ver weg. Of het hier allemaal echt beter van wordt is maar de vraag. De diagnose is aan u. Beterschap garanderen we niet, wel een heerlijk koortsachtig SULT-avondje waar niemand minder van wordt.

Plaats: DE kassen van Fleurig Buiten, Tjalke van der Walstraat 21A. N.B. Het kan in november koud zijn in de kassen, dus goed en warm gekleed is aan te raden.

 

Sult spilet De Bûsedokter yn de kas fan Fleurig Buiten yn Koudum

In út it wurk rekke húsdokter slyt syn dagen yn in kas en fersoarget hjir planten ynstee fan pasjinten. Hy fertelt oer syn bloeiende praktyk fan foarhinne en fûteret dat de hjoeddeiske sûnenssoarch siik is. Dat de helpferliener sels pasjint is en mei it wetter foar de dokter moat. Hy ergeret him oan registraasjes en kodearringen, kastkes en muorren, oan oprinnende syktekosten en omleechgeande sprektiden.

Yn de nijste foarstelling fan teatergroep SULT leit de wrâld fan de sûnenssoarch sels op de behanneltafel. Wy hâlde net fan papkjen en wiethâlden en pakke it ûnderwerp oan mei in protte relativearring en refleksje. Kinst der om laitsje of gûle, of it hjir allegear better fan wurdt is mar de fraach. Oan jimme de diagnoaze. Betterskip kinne we net garandearje, wol in hearlik koartseftich jûntsje SULT wêr’t nimmen minder fan wurdt.

 

De spelers van de Bûsedokter zijn/De spilers fan De Bûsedokter binne:
Dokter Jakob Goedhardt: Jan Eekma
Familie Sorgdrager:
Heit Sacco: Jehannes Arendz
Mem Maria: Judith Jager
Dochter Sytske: Marte Stellingwerf
Vruchten van Goedhardts overspannen geest:
Mevrouw Rode kool: Ytsje Kramer
Mevrouw Bloemkool: Feikje Hovenga
Mevrouw Omkoal: Ytsje Hettinga