jan
27
vr
Expositie over Nij Libben @ Galerie Lytse Skientme
jan 27 @ 12:00 – 17:00
Elke vrijdagavond: jeugdhonk @ MFA de Swel
jan 27 @ 19:30 – 21:30
Elke vrijdagavond: jeugdhonk @ MFA de Swel

Een fijne, veilige en gezellige plek om vrienden te ontmoeten, te chillen en leuke activiteiten te doen, dat kan in het jeugdhonk / de jeugdsoos in MFA De Swel te Koudum.

Voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar.

Vrijwilligers zetten zich hier in voor de jeugd in Koudum > stichting Sociaal Collectief ondersteunt vrijwilligers bij het jongerenwerk en is beschikbaar voor jongeren die behoefte hebben aan een gesprek.

Elke vrijdagavond is het jeugdhonk open van 19.30-21.30. In de kerstvakantie waren alle consumpties gratis voor de jeugd, maar in 2023 zijn consumpties wel tegen betaling. Contant geld meenemen!

jan
28
za
Expositie over Nij Libben @ Galerie Lytse Skientme
jan 28 @ 12:00 – 17:00
Jazzy Koudum: The Roaring Twenties Experience @ De Klink
jan 28 @ 20:00

Onder de vleugels van CTJH (Centrum Traditionele Jazz Harlingen) worden in de wintermaanden van 2022 – 2023 een viertal jazzy concerten gegeven in De Klink in Koudum. Op die manier wil CTJH – buiten de concerten in Harlingen – ook wat verderop in Fryslân activiteiten ontplooien. The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van CTJH, komt op 28 januari 2023 de grote zaal vullen met muziek uit begin vorige eeuw. Muziek die nog heel aansprekend is.

Het concert begint om 20:00 uur. Toegangsprijs is € 15,00 p.p..  Het adres van Multifunctioneel Centrum ‘De Klink’ in Koudum is Dominee L. Tinholtstraat 1, 8723 CW Koudum.
Voor meer informatie zie www.jazzykoudum.nl.

 

Andere concerten van Jazzy Koudum Wintereditie 2022 – 2023

18 maart 2023 – Bigband Cue

The Roaring Twenties Experience brengt traditionele jazz in De Klink @ De Klink
jan 28 @ 20:00
The Roaring Twenties Experience brengt traditionele jazz in De Klink @ De Klink

Jazzy Koudum presenteert op 28 januari in MFC De Klink het huisorkest van Centrum Traditionele Jazz Harlingen The Roaring Twenties Experience.

Nadat er een aantal workshops waren gehouden, waarbij voornamelijk senioren zich bezig hielden met het spelen van traditionele jazzmuziek, is het orkest in 2018 ontstaan. In eerste instantie als leerorkest om het speelniveau te verbeteren. Maar inmiddels spelen de ongeveer twintig leden met veel plezier jazzmuziek uit begin van de vorige eeuw en heeft het orkest al een aantal optredens in de provincie achter zich.

Nu komt The Roaring Twenties Experience naar Koudum. Leuk voor de liefhebbers van deze traditionele jazzmuziek. Maar zeker ook leuk voor hen die misschien ook wel (weer) eens jazzmuziek willen gaan spelen. Bij het orkest is nog wel plek voor liefhebbers. Kom gerust eens luisteren of dit iets voor u is.

De zaal is zo ingericht dat ook de voeten van de vloer kunnen, dus zij die willen dansen op live jazzmuziek kunnen deze avond veel plezier beleven.

Plaats van handeling: MFC De Klink, Dominee L. Tinholtsstraat 1, Koudum. Aanvang. 20:00. Kosten € 10,00; voor vrienden van CTJH € 7,50.

feb
1
wo
@ De Klink
feb 1 @ 09:30 – 11:30
 @ De Klink

Vanaf 1 februari 2023 houdt Sociaal Raadvrouw Marjo Huisman iedere 1e woensdag van de maand van 9.30-11.30 uur spreekuur bij het Stipepunt Súdwest-Fryslân in De Klink in Koudum.

De Sociaal Raadsvrouw geeft informatie, advies en concrete hulp bij vragen en problemen op het gebied van onder andere financiën, uitkeringen, belastingen, huisvesting, werk, familierecht, consumentenzaken, maatschappelijke voorzieningen en armoedebestrijding. Ook kan de Sociaal Raadsvrouw ondersteuning bieden bij het voeren van een klachten of bezwaarprocedure. Ze helpt u als het gaat om uw rechten en plichten en kan u zo nodig doorverwijzen naar de juiste instantie.

De hulp van de Sociaal Raadsvrouw is kosteloos. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken via m.huisman@socoswf.nl  of 06 25 71 70 37. Ook zonder afspraak is er gelegenheid om langs te komen.

Een Stipepunt is een laagdrempelig, neutraal en informeel inlooppunt. U kunt hier terecht voor al uw vragen op het gebied van mantelzorg, vrijwilligerswerk en voor hulp bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren, aanvragen van een uitkering, (minima)regelingen, DigiD en toeslagen.

De vrijwilligers van Stipepunt Koudum staan voor de inwoners van Koudum klaar! Het Stipepunt is iedere woensdagochtend geopend van 9.30-11.30 uur.

Contactgegevens en openingstijden Stipepunt Koudum

De Klink: woensdag 09.30 – 11.30 uur

Vrijwilligerswerk/Mantelzorg Tel: 06 15016844
Mail:vrijwilligkoudum@stipepunt.nl of mantelzorgkoudum@stipepunt.nl

Papierwinkel Tel: 06 21187736
Mail: papierkoudum@stipepunt.nl

Maximiliaan geeft een feestje @ Bibliotheek Koudum
feb 1 @ 15:00

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen een feestje vieren met Maximiliaan Modderman!

Er wordt eerst voorgelezen uit dit vrolijke Prentenboek van het Jaar 2023 en daarna ga je een bad knutselen met heel veel schuim waar het vingerpopje Maximiliaan lekker in kan spetteren.

Besparen op energie? @ De Klink
feb 1 @ 20:00
Besparen op energie? @ De Klink

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de hoge energierekening. Samen met meer dan 90 andere Nederlandse energiecoöperaties komt Duurzaam Koudum daarom in actie om hun kennis en kunde over energiebesparende maatregelen met zoveel mogelijk mensen te delen. Want door slim om te gaan met energie kan ervoor gezorgd worden dat niemand te veel betaalt.

Voor de meest impactvolle tips kunnen Koudumers terecht op woensdag 1 februari om 20:00 uur in de Klink. Bezoekers op deze avond ontvangen kortingsbonnen, uitleg en een duidelijk overzicht met de tips die de meeste impact hebben, makkelijk uit te voeren zijn en niks of heel weinig kosten. Soms weten mensen namelijk niet welke tips betrouwbaar zijn of waar je moet beginnen. De tips van Duurzaam Koudum komen rechtstreeks uit de praktijkervaringen van onafhankelijke energiecoaches en kennispartners. Ook zijn de tips kosteloos en geheel vrijblijvend.

feb
2
do
Expositie over Nij Libben @ Galerie Lytse Skientme
feb 2 @ 12:00 – 17:00
feb
3
vr
Expositie over Nij Libben @ Galerie Lytse Skientme
feb 3 @ 12:00 – 17:00