jan
26
za
Midwinter Party @ Tarantella
jan 26 @ 22:00
Midwinter Party @ Tarantella

Met dj Lorenzo

jan
27
zo
Piter Wilkens met ‘Libbene Stiennen’ in Koudum @ Martinikerk
jan 27 @ 15:30

Op zondagmiddag 27 januari speelt Piter Wilkens het muzikale programma ‘Libbene Stiennen’ in de Martinikerk van Koudum. Twintig prachtige liedjes, geschreven uit liefde voor de Friese kerken, geschiedenis en natuur. Piter Wilkens wordt in ‘Libbene Stiennen’ begeleid door Ytzen Peterson op gitaar en Willo de Bildt op (contra)bas.

In 2015 is de muziekvoorstelling ‘Libbene Stiennen’ gemaakt ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Piter houdt van de Friese kerken, voelt er zich thuis, geniet volop van een optreden in de monumentale gebouwen. In ‘Libbene Stiennen’ staat het verhaal van de middeleeuwse dorpskerk centraal. Het verhaal van terpen, boeren, monniken, geloof en de grote gebeurtenissen in het leven. ‘Libbene Stiennen’ is een lofzang geworden op de authentieke middeleeuwse dorpskerk en de belangrijke, onmisbare plek van de ‘tsjerke’ in het Friese landschap.

Piter Wilkens: Libbene Stiennen
Met Ytzen Peterson (gitaar) en Willo de Bildt (bas)
Martinikerk, Koudum
27 januari 2019 aanvang 15.30
Toegang: € 5,-

feb
6
wo
Poppentheater: Op zoek naar de zeester @ Bibliotheek Koudum
feb 6 @ 15:00
Poppentheater: Op zoek naar de zeester @ Bibliotheek Koudum

In het kader van de Nationale Voorleesdagen komt Poppentheater Inkipinki op woensdag 6 februari naar de bibliotheek in Koudum met de voorstelling ‘Op zoek naar de zeester’. Gebaseerd op het prentenboek ‘Waar is de zeester?’ van Barroux.

In de oceaan leven de zeedieren heel tevreden. Totdat mensen hun troep in de zee gaan storten. Elke dag komt er meer troep bij en de vissen, het zeepaardje, de zeester en de andere dieren maken zich grote zorgen. Straks is er helemaal geen vrij water meer om in te zwemmen! Er moet een oplossing komen en wel heel snel om die plastic soep op te ruimen. Misschien kunnen de kinderen een handje meehelpen?

Leeftijd: 0 – 6 jaar
Aanmelden kan aan de balie in de bibliotheek of via deze link.
Kosten: € 2,- voor bibliotheekleden | € 4,- voor niet-leden. Kinderen kunnen ter plekke natuurlijk ook altijd lid worden van de bibliotheek, dat is helemaal gratis!

feb
9
za
Warns: De Spylder – Film: Aus dem Nichts @ De Spylder
feb 9 @ 20:00 – 22:00
Warns: De Spylder - Film: Aus dem Nichts @ De Spylder

Aus dem Nichts. Drama/ Misdaad (Duitsland / Frankrijk 2017) 12+

Wanneer haar Turks – Koerdische man Nuri en haar zoon omkomen bij een bomexplosie, is Katja er van overtuigd dat extremisten verantwoordelijk zijn. De politie houdt er echter rekening mee dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit omdat Nuri lange tijd heeft vastgezeten wegens handel in illegale drugs. Haar verdriet en haar frustratie over het verloop van het onderzoek drijven Katja meer en meer tot wanhoop.

feb
15
vr
Pubquiz @ kantine sporthal De Sândobbe
feb 15 @ 20:00 – 21:00
Pubquiz @ kantine sporthal De Sândobbe

Voor alle leden van Oeverzwaluwen (voetbal, volleybal, tennis en gymnastiek) is er op vrijdagavond 15 februari in de kantine van sporthal De Sândobbe een pubquiz.

Aanvang 20.00 uur

Inschrijving per team van 4-6 personen kost € 10,-. Opgeven vóór 8 februari bij Baudina van der Veer: baudina.veer@hotmail.com

feb
16
za
ClipClassX in De Klink @ De Klink
feb 16 @ 21:00
ClipClassX in De Klink @ De Klink

ClippClassX: de Hits&Clips op grote videoschermen uit de 70s, 80s, 90s en 00s. Ook neemt ClippClassX een energieke soulzangeres mee voor drie krachtige live-sets.

feb
17
zo
Valentijns Toernooi 2019 @ Pitch & Putt Koudum
feb 17 @ 10:00 – 18:00
Valentijns Toernooi 2019 @ Pitch & Putt Koudum

Het eerste toernooi van het nieuwe Pitch&Pitch seizoen bij Pitch & Putt Koudum. Traditiegetrouw wordt er dan gestart met het liefdevolle Valentijnstoernooi. Inschrijven kan alleen als koppel! Start om 10:30 met de eerste ronde fourbal. Vervolgens een lunch om daarna te starten met de tweede ronde Greensome.

Poëziemiddag: Koudum dicht de Vrijheid @ Hoofdstraat, Koudum
feb 17 @ 14:00 – 17:00
Poëziemiddag: Koudum dicht de Vrijheid @ Hoofdstraat, Koudum

Na het grote succes van vorig jaar houden de vier galeries en het lunch-atelier uit de Hoofdstraat in Koudum ook nu weer een wervelende poëziemiddag op alle locaties. Met deze keer Nederlandstalige én Friestalige gedichten en liederen. In navolging van de Nationale Poezieweek is het centrale thema “vrijheid”.

Het programma start in het Beeldhouwcentrum (op nr. 4), waar belangstellenden worden ontvangen met koffie en thee. Aansluitend vindt hier een optreden van de dichteres Ytsje Hettinga plaats.
Vervolgens doen de bezoekers de overige galeries aan, elk met een eigen programma. In Galerie Kunst in Beweging (op nr. 1) belicht Connie Harkema de dichterlijke vrijheid en zorgt Anneke Piersma voor het Friestalige gedeelte. In Galerie Lytse Skientme (op nr. 26) treden het trio Laaghangend Fruit en de dichter Paul van Dijk op. Van Dijk publiceerde in 2018 zijn goed ontvangen debuutbundel Famke fan snie, waaruit hij ongetwijfeld zal voorlezen. In Galerie 13 Manen (op nr. 37a) draagt Gerda Veldman gedichten voor en sjongt Sjoukje van der Land Fryske lietsjes.
Tot slot is er in het Lunch-Atelier (op nr. 24) een verrassende nazit.

Kosten: € 10, inclusief koffie/thee bij aanvang en hapje en drankje na afloop
Tijdstip: zondagmiddag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur
Aanmelden: vóór 13 februari via galerielytseskientme@gmail.com

feb
22
vr
Toneelvereniging Artiku @ De Klink
feb 22 @ 20:00

Op 22 en 23 februari speelt Toneelvereniging Artiku uit Koudum een klucht in De Klink.

Meer informatie volgt.

feb
23
za
Toneelvereniging Artiku @ De Klink
feb 23 @ 20:00

Op 22 en 23 februari speelt Toneelvereniging Artiku uit Koudum een klucht in De Klink.

Meer informatie volgt.