sep
30
vr
Gevarieerde muziekavond in Martinikerk @ Martinikerk
sep 30 @ 19:45
okt
8
za
Dixieland Crackerjacks in Huiskamer De Klink @ De Klink (Huiskamer)
okt 8 @ 20:00

Op 8 oktober bijten de Dixieland Crackerjacks het spits af van een serie Jazzconcerten in Koudum in de Huiskamer van De Klink. De band staat onder leiding van Bert Brandsma. De Dixieland Crackerejacks zijn geen onbekende in Koudum en ze spelen heerlijke traditionele dixielandnummers.

Sinds de oprichting van de band in 1994 is het orkest in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende oude stijl Jazzorkesten van Nederland. Professionele musici met gevoel en liefde voor de swingende en vrolijke muziek uit de jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw brengen een gevarieerd programma met muzikale hoogtepunten uit die tijd, afgewisseld met eigen composities die binnen dezelfde stijl passen.

Het concert begint om 20:00 uur. Toegangsprijs is € 10,00 p.p..  Het adres van Multifunctioneel Centrum ‘De Klink’ in Koudum is Dominee L. Tinholtstraat 1, 8723 CW Koudum.
Voor meer informatie zie www.jazzykoudum.nl.

Andere concerten van Jazzy Koudum Wintereditie 2022 – 2023

26 november 2022 – Bert Brandsma and his Jazz, Swing & Blues Orchestra

28 januari 2023 – The Roaring Twenties Experience

18 maart 2023 – Bigband Cue

okt
9
zo
Act of Mutiny: maritieme folk en meer @ Galerie Lytse Skientme
okt 9 @ 15:00 – 17:00

Op 9 oktober 2022 om 15 uur treedt Act of Mutiny op in Galerie Lytse Skientme in Koudum met sfeervolle maritieme folkmuziek.  Dit optreden stond aanvankelijk gepland op 15 maart 2020, maar juist op dat moment ging Nederland vanwege corona op slot. Het nieuw geplande optreden van Act of Mutiny  belooft de doorstart te worden van de herfst- en winterconcerten van Galerie Lytse Skientme.

Act of Mutiny bestaat uit vier mannen uit Leiden en omgeving die overwegend meerstemmig a capella zingen. Daarnaast gebruiken ze instrumenten als gitaar, banjo, fluit, cello en percussie. Ze zingen in het Engels, maar ook in het Frans of Spaans en bij gelegenheid in het Nederlands. De groep heeft een veelzijdig repertoire dat bestaat uit traditionele en modernere werkliedjes van zeelui, vissers, houthakkers en gevangenen.

De mannen van Act of Mutiny zijn steeds op zoek naar nieuw en origineel materiaal en hun inspiratie komt uit alle windstreken. Uit de performance spreekt een groot enthousiasme. Vol overgave zingt de groep over de zee, kaapvaart, muiterij, piraterij en natuurlijk over vrouwelijk schoon en verloren liefdes. Nu eens rauw en meeslepend, dan weer melancholiek. Een straatoptreden is normaal gesproken wat uitbundiger dan een intiem concert in een kerkje of galerie dat vaak een wat gevoeliger kant op gaat. Het optreden in Koudum laat zowel uitbundige als intieme kanten zien.

Het bijwonen van het concert van Act of Mutiny kost € 15, inclusief pauzedrankje. Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com. Galerie Lytse Skientme zit op Hoofdstraat 26 in Koudum.

okt
12
wo
Bibliotheek: Programmeer je eigen game met Bloxels @ Bibliotheek Koudum
okt 12 @ 15:00 – 16:30
Bibliotheek: Programmeer je eigen game met Bloxels @ Bibliotheek Koudum
Met de Bloxels Builder is een game ontwerpen voor iedereen toegankelijk. Gewapend met een spelbord met 13×13 vierkantjes, heel veel gekleurde blokjes die allemaal een eigen betekenis hebben en een app kan je aan de slag. De app werkt op vrijwel alle smartphones en tablets.

De verschillende kleuren van de blokjes hebben allemaal een eigen betekenis. Zo staat groen bijvoorbeeld voor land, blauw staat voor water, roze voor power ups die jouw karakter nog sterker maakt en nog veel meer. In totaal zijn er 8 kleuren die je kan verwerken tot een allround game. Met al deze blokjes maak je jouw eigen pixelbord die je via de app kan verwerken tot een platformspel.

Kom je er niet helemaal uit? Geen probleem! Wij helpen jou verder en zorgen dat je een super tof spel maakt waar je lekker mee kan spelen.

woensdag 12 oktober 2022 15:00 – 16:30
Bibliotheek Koudum
Jeugd 8 – 12 jaar
Prijzen: Niet-leden € 4,00 Leden € 2,00

Deze activiteit kan alleen doorgaan als er minimaal 3 deelnemers zijn, bij onvoldoende aanmeldingen wordt deze geannuleerd.

okt
19
wo
Kledingshow in Op ‘e Nij @ Kringloopwinkel Op ‘e Nij
okt 19 @ 14:00
Kledingshow in Op ‘e Nij @ Kringloopwinkel Op ‘e Nij

Kringloopwinkel Op ‘e Nij kent een grote inbreng van mooie en leuke tweedehands kleding waar een volgende eigenaar nog lange tijd plezier van kan hebben.

Om u een idee te geven van het aanbod en van de vele mogelijkheden organiseert Op ‘e Nij op 19 oktober een kledingshow. Er zijn verschillende smaakvolle combinaties met schoenen en accessoires gemaakt, voor jong en oud en in verschillende maten. De kleding zal worden geshowd door de vrijwilligers van Op ‘e Nij.

Na afloop zijn de getoonde combinaties te koop. Dan kunt u ook rondkijken in de winkel en bij de kleding waar de vrijwilligers u graag helpen om een goede keuze te maken. Voor de prijs hoeft u het niet te laten en u steunt tevens met elke aankoop een goed doel. Voor meer info: https://kringloopwinkelopenij.nl.

U bent van harte welkom op woensdag 19 oktober,aanvang 14.00 uur, in kringloopwinkel Op ‘e Nij in Koudum.

okt
22
za
Halloween: House of Screams @ De Klink
okt 22 @ 20:00
Op 22 oktober 2022 zal De Klink in Koudum omgetoverd worden tot een groot spookhuis. Wat eens begon als spokentocht in Koudum en enkele coronajaren heeft stilgelegen is nu uitgegroeid tot een nieuwe Halloweenervaring: haunted house, oftewel spookhuis.
Nu er na twee jaar eindelijk weer iets georganiseerd kan worden, pakken de organisatoren van de vroegere spokentocht de zaken anders aan, compleet anders zelfs.
House of Screams is geboren en nu wordt een echt spookhuis, oftewel Haunted House gepresenteerd. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar vanaf zaterdag 24 september bij bloembinderij Blom en Bled in Koudum
okt
29
za
Deadline in de Sândobbe @ Sporthal Sândobbe
okt 29 @ 21:00

Deadline, één van de oudste allround coverbands uit Friesland, viert zijn 35e verjaardag in sporthal de Sândobbe te Koudum. Maar liefst 2000 mensen kunnen daar getuige van zijn.

Deadline is een moderne professionele coverband geschikt voor elk feest. Modern houdt in dat het vijftal een op de gasten afgestemd repertoire speelt en dat kan van alles zijn, want de jongens zijn van alle markten thuis dus hits van Robbie Williams, U2 en Avici komen voorbij, maar ook van Nick & Simon, Guus Meeuwis, Marco Borsato en Beastie Boys.

Deadline is een coverband die je niet alleen moet horen maar ook moet zien! De enthousiaste vijfmansformatie zet een wervelende show van licht, geluid en interactie neer.

Kaartjes voor dit unieke concert kunnen alleen online aangeschaft worden via: www.getickt.com De verkoop is 15 september gestart.

 

nov
13
zo
Hoed en de Rand in Galerie Lytse Skientme @ Galerie Lytse Skientme
nov 13 @ 15:00 – 17:00

Op zondagmiddag 13 november treedt het duo Hoed en de Rand om 15.00 uur op in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Het duo brengt dan een selectie van de beste gedichten en eigen liedjes die het in de loop der jaren in het programma Zwervers heeft gezongen. 

Hoed en de Rand maakt programma’s waarin het duo eigen liedjes en op muziek gezette gedichten, meestal tweestemmig zingt. Peter speelt daarbij gitaar, Jelle accordeon. De liedjes zijn divers en variëren van weemoedig-romantische liefdesliedjes tot protestliedjes, van liedjes over het water tot liedjes over school. Het zijn nu eens verstilde luisterliedjes, dan weer zeemansachtige drinkliedjes en verder alles wat daar tussen zit.

In het poëzieprogramma Zwervers zingt Hoed en de Rand onder andere klassieke gedichten van J. Slauerhoff, J.C. Bloem en H. Marsman naast modernere gedichten van bijvoorbeeld Ingmar Heytze. In Zwervers nemen Peter en Jelle het publiek mee op hun zoektocht door de poëzie. Het programma staat nooit helemaal vast. Peter en Jelle blijven namelijk zoeken naar mooie poëzie en als ze wat vinden, krijgt dat soms een plaatsje in hun programma.

In Zwervers proberen ze ook uit te leggen wat ze mooi vinden of grappig, en komen via de humor van bijvoorbeeld Marjolein Kool of C. Buddingh’ bij andere emoties uit. Daarover hebben ze dan zelf weer prachtige liedjes geschreven.

Het programma bestaat al heel lang en op deze zondagmiddag in Koudum zingt het duo Hoed en de Rand de liedjes en gedichten die ze op dit moment nog steeds (of weer) het mooist vinden.

Reserveren aanbevolen (er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar)

Hoed en de Rand Zondag 13 november 2022 15.00 uur
Reserveren: galerielytseskientme@gmail.com
Kosten: € 10,- inclusief drankjes
Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, Koudum

 

nov
26
za
Winterfair Koudum
nov 26 hele dag

De Winterfair Koudum 2022 is overdekt! winterfair te vinden op het terrein van Fleurig Buiten, Tjalke van der Walstraat 21 A.

Standhouders kunnen zich opgeven via de e-mail: promotieteamkoudum@gmail.com

Jazzy Koudum: Jazz & Swing Orchestra Bert Brandsma @ De Klink
nov 26 @ 20:00

Onder de vleugels van CTJH (Centrum Traditionele Jazz Harlingen) worden in de wintermaanden van 2022 – 2023 een viertal jazzy concerten gegeven in De Klink in Koudum. Op die manier wil CTJH – buiten de concerten in Harlingen – ook wat verderop in Fryslân activiteiten ontplooien. Op zaterdag 26 november komt Bert Brandsma met zijn 10-hoofdig Jazz & Swing Orchestra in de grote zaal van De Klink. Daarbij zal er ook ruimte zijn om de voetjes van de vloer te laten gaan.

Het concert begint om 20:00 uur. Toegangsprijs is € 15,00 p.p..  Het adres van Multifunctioneel Centrum ‘De Klink’ in Koudum is Dominee L. Tinholtstraat 1, 8723 CW Koudum.
Voor meer informatie zie www.jazzykoudum.nl.

Andere concerten van Jazzy Koudum Wintereditie 2022 – 2023

28 januari 2023 – The Roaring Twenties Experience

18 maart 2023 – Bigband Cue