jan
24
vr
Voorleesdagen: Inkipinki – Moddereend @ Bibliotheek Koudum
jan 24 @ 15:00 – 16:00
Voorleesdagen: Inkipinki - Moddereend @ Bibliotheek Koudum

In het kader van de Nationale Voorleesdagen komt Inkipinki op 24 januari naar de bibliotheek van Koudum met de poppenkastvoorstelling Moppereend. Het is een voorstelling  naar aanleiding van het Prentenboek van het Jaar 2020 Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horacek.

Het prentenboek gaat over een mopperige eend. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met Hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Petr Horáček groeide op in Tsjecho-Slowakije en woont tegenwoordig in het Verenigd Koninkrijk. Hij is illustrator en prentenboekenmaker. Bij Lemniscaat verschenen al vele boeken van zijn hand, waaronder Het lied van de blauwe pinguïn, Gulzige Geit, Kleine Muis en de rode knikker, Zo mooi zijn dieren, En de maan lachte, Kriebelbeestjes en Moppereend.
Over de voorstelling

Er kunnen maximaal 25 kinderen meedoen met deze gezellige activiteit. Voor leden van de bibliotheek kost een kaartje € 2,-, voor niet-leden € 4,-. Ter plaatse lid worden van de bibliotheek is helemaal gratis! Alleen kinderen kopen een kaartje; per kind heeft één begeleider gratis toegang. Reserveren kan hier.

jan
25
za
Oeverzwaluwen: Wet January @ Sândobbe
jan 25 @ 17:00
jan
26
zo
Dominique Engers in Galerie Lytse Skientme @ Galerie Lytse Skientme
jan 26 @ 15:00 – 17:00
Dominique Engers in Galerie Lytse Skientme @ Galerie Lytse Skientme

Een licht concert, vol warme liedjes voor koude dagen

Op zondagmiddag 26 januari treedt Dominique Engers met haar muzikale mannen op in galerie Lytse Skientme met het programma Geen haast. Daarin zingt ze haar eigen Nederlandstalige liedjes die even gevoelig als humoristisch zijn en waarmee de tekstschrijver/zangeres het haastige leven van alledag even stilzet.

De wereld davert na van de Me Too discussie. Ons land stond op zijn kop omdat één dokter in de jaren tachtig met zijn zaad de halve Randstad bleek te hebben geïnsemineerd. Gender neutrale uitlatingen zijn gemeengoed geworden. Twintigers zijn massaal depressief. En in de veganistische keuken wordt inmiddels zo ongeveer alles van cashewnoten gemaakt. In deze tijd, waarin alles en iedereen steeds meer op elkaar gaat lijken, probeert Dominique Engers samen met haar formidabele muzikanten een klein verschil te maken.

Dominque Engers (teksten en zang) met Geen haast m.m.v. Eelco Menkveld (piano en composities), Hans van Gelderen (gitaar en composities), Sybren van Doesum (trompet, bugel en klokkenspel)
Zondag 26 januari 2020 15.00 uur
Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, 8723 BH Koudum
Reserveren: galerielytseskientme@gmail.com
Kosten: € 10,- inclusief pauzedrankje

jan
27
ma
Voorlichting over de nieuwe Finke @ Restaurant De Finke
jan 27 @ 18:30 – 19:30
Voorlichting over de nieuwe Finke @ Restaurant De Finke

Maandagavond 27 januari is er in het restaurant van woonzorgcentrum De Finke een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwbouw. In de week daarvoor wordt er geheid. Daarna kan de echte nieuwbouw beginnen. De nieuwbouw zal niet uit één gebouw bestaan, maar een ‘wijk’ worden van meerdere gebouwen. Door op deze manier te bouwen zal de Finke er niet uitzien als een zorgcomplex, maar als een reguliere wijk in Koudum. Er worden veertig appartementen gerealiseerd voor cliënten, die veel zorg nodig hebben.

Het plan zal in fases worden gebouwd, zodat de huidige bewoners op het terrein van de Finke kunnen blijven wonen. Als eerste worden nu gebouwen gerealiseerd aan de achterkant van de Finke, bij de Slaperdijk. Zodra deze klaar zijn kunnen de huidige bewoners hier naartoe verhuizen. Na de verhuizing kan er verder gesloopt worden en kan het laatste deel nieuw worden gebouwd.

feb
9
zo
Beano’s Choice in De Klink @ De Klink
feb 9 @ 15:00
Beano's Choice in De Klink @ De Klink

Beano’s Choice op zondag 9 februari in De Klink

Onder de naam ‘ Beano’s Choice’ brengt de Koudumer band ‘Cajun Beano’ in een akoestische setting en in de vorm van een ‘luisterconcert’ een selectie uit hun omvangrijke repertoire. Covers van onder meer Neil Young, John Wright, Bruce Springsteen en Creedence Clearwater Revival, maar ook eigen werk van zanger/gitarist Lody Franzen, dat onlangs op cd is uitgebracht.
Cajun Beano bestaat uit Jan Zeldenrust (gitaar en zang), Lody Franzen (gitaar en zang), Jacob Sijtsma (accordeon en zang), Menno Bonnema (basgitaar) en Thys Wadman (cajon en cello).
De deuren van de Klink gaan open om 14.30 uur en het concert begint om 15.00 uur. Kaarten á € 10,- zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Muizelaar of aan de kassa. Let op: vol is vol!

Zie ook het Facebookevenement.

feb
15
za
De Klink: Valentijnsparty @ De Klink
feb 15 @ 22:00
feb
16
zo
Poëtisch-muzikale brunch @ Lunch-Atelier & Galerie Lytse Skientme
feb 16 @ 11:00
Poëtisch-muzikale brunch @ Lunch-Atelier & Galerie Lytse Skientme

Galerie Lytse Skientme en het Lunch-Atelier in Koudum organiseren op zondag 16 februari een poëtisch-muzikale brunch. De gasten krijgen in het Lunch-Atelier hun natje en droogje en in Galerie Lytse Skientme wordt de geest op een aangenaam muzikale manier gevoed met poëzie.

Om 11 uur is iedereen welkom in het Lunch-Atelier op Hoofdstraat 24 voor een kopje thee of koffie met koek. Daarna presenteert het duo Hoed en de Rand in Galerie Lytse Skientme het eerste deel van het programma Zwervers, een poëtische zoektocht door de poëzie, waarin het duo bestaande gedichten en eigen poëtische liedjes zingt.

Hoed en de Rand bestaat uit Peter van der Steen en Jelle van der Meulen die sinds drie jaar in Koudum woont. Ze zingen Nederlandstalige poëzie, luister- en drinkliedjes. De melodieën bij de gedichten maken ze zelf. Voor hun eigen liedjes zijn inspiratiebronnen onder andere de zee en de liefde. Het duo zingt de liedjes en op muziek gezette gedichten meestal tweestemmig. Peter speelt daarbij gitaar, Jelle accordeon.

Na het eerste deel van Zwervers verhuist het gezelschap weer naar buurman Jan die ondertussen in het Lunch-Atelier voor lekkere lunchgerechten gezorgd heeft. Als daar de maag voldoende gevuld is, wordt het in Galerie Lytse Skientme tijd voor het tweede deel van de muzikale zwerftocht van het duo Hoed en de Rand door de poëzie.

Na het einde van de poëtisch-muzikale voorstelling, die rond 14 uur verwacht wordt, is er nog een nazit in het Lunch-Atelier. Mevrouw Vulpen draagt daar enkele gedichten voor en Lisette Autumn zingt een mooie mix van oude jazznummers en moderne popsongs.

Kosten van dit alles zijn € 12,50. Daarbij is inbegrepen de koffie/thee vooraf, het concert Zwervers en de lunch. De toegang tot de nazit met Lisette Autumn in het Lunch-Atelier is gratis, maar eventuele drankjes zijn daar niet bij inbegrepen. Bij deze poëtisch-muzikale brunch is plaats voor 30 deelnemers. Reserveren is noodzakelijk en kan via galerielytseskientme@gmail.com.

Poëtisch-muzikale brunch met Hoed en de Rand
Zondag 16 februari 11 – 14 uur (met mogelijkheid tot nazit met Lisette Autumn)
Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, Koudum
Lunch-Atelier, Hoofdstraat 24, Koudum
Kosten: € 12,50
Reserveren (noodzakelijk): galerielytseskientme@gmail.com

mrt
14
za
De Klink: Tribute to the Cats @ De Klink
mrt 14 @ 22:00
mrt
15
zo
Concert Act of Mutiny @ Galerie Lytse Skientme
mrt 15 @ 15:00 – 17:00
Concert Act of Mutiny @ Galerie Lytse Skientme

Maritieme folk en meer: concert van Act of Mutiny

Op 15 maart om 15 uur treedt Act of Mutiny op in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Act of Mutiny is een groepje mannen uit Leiden en omgeving dat sfeervolle maritieme folkmuziek maakt, veelal Engels-, maar ook Frans- en Spaanstalig en bij gelegenheid in het Nederlands.

De groep heeft een veelzijdig repertoire dat bestaat uit traditionele en modernere werkliedjes van zeelui, vissers, houthakkers en gevangenen. De mannen van Act of Mutiny zijn steeds op zoek naar nieuw en origineel materiaal en hun inspiratie komt uit alle windstreken. Uit de performance spreekt een groot enthousiasme. Vol overgave zingt de groep ballades over de zee, kaapvaart, muiterij, piraterij en natuurlijk over vrouwelijk schoon en verloren liefdes. Nu eens rauw en meeslepend, dan weer melancholiek.

De groep zingt overwegend meerstemmig a capella, maar daarnaast worden liederen ten gehore gebracht onder begeleiding van instrumenten als gitaar, banjo, fluit, cello en percussie. Een straatoptreden is normaal gesproken wat uitbundiger dan een intiem concert in een kerkje of galerie dat vaak een wat gevoeliger kant op gaat. Maar reken er maar op dat het concert in Galerie Lytse Skientme beide kanten laat zien.

Een aardige impressie van een optreden van Act of Mutiny geeft dit filmpje:

 

mrt
22
zo
Afsluiting winterseizoen IJsclub Koudum @ 't Kistwurk/IJsbaan
mrt 22 @ 16:00
Afsluiting winterseizoen IJsclub Koudum @ 't Kistwurk/IJsbaan
Op 22 maart viert de IJsclub Koudum de afsluiting van het winterseizoen in clubhuis ‘t Kistwurk. Via deze weg willen wij graag alle leden en jeugdleden hierbij uitnodigingen voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn ook een aantal leuke prijzen te winnen.
Nog geen lid? ( € 7 per jaar/per huishouden) Geen probleem stuur een e-mail naar ijssportverenigingkoudum@gmail.com of naar sfo4ever@gmail.com en dan krijg je een inschrijfformulier.
Afsluiting winterseizoen IJsclub Koudum
22 Maart 2020 vanaf 16.00 uur
Locatie ‘T Kistwurk/IJsbaan Koudum