jul
24
di
Zomermarkt @ Centrum Koudum
jul 24 hele dag
jul
25
wo
Opening zomerexpositie @ Galerie Lytse Skientme
jul 25 @ 17:00 – 19:00
Opening zomerexpositie @ Galerie Lytse Skientme

Schilderijen en fantasierijke visobjecten op nieuwe expositie in Koudum

De zomerexpositie van galerie Lytse Skientme in Koudum wordt op woensdag 25 juli feestelijk geopend. Op deze expositie zijn schilderijen te zien van Elske van der Sluis en Annette Jasperse, plus objecten van Peter Bühler.

Elske van der Sluis uit Snakkerburen werkt tegenwoordig met een combinatie van olieverf en bijenwas gemengd met hars. Lagen transparante bijenwas worden samengesmolten met olieverf, pigmenten, oude handschriften, touw of stukjes papier. Het werk, vaak geïnspireerd door de natuur, krijgt hierdoor een sterke gelaagdheid, een bijzondere huid, subtiele ingetogen kleuren en een natuurlijke uitstraling met een lichte glans. De schilderijen roepen op om even stil te staan, om te verwonderen en te bezinnen, zowel in het maken als bij het kijken.

Annette Jasperse uit Roelofarendsveen maakt voornamelijk abstracte schilderijen van landschappen. Ze verbeeldt daarbij de abstracte vormen die ze in de natuur tegenkomt. Ze begint meestal intuïtief te schilderen en reageert op de associaties die het werk in wording bij haar oproept. Op die manier werkte ze onder andere aan de serie Marmites de Géant. Een aantal schilderijen van de serie over de rivier met diepe kolken in de Jura, hangen op de expositie in Galerie Lytse Skientme, samen met schilderijen waarbij de Veluwe een inspiratiebron was.

Peter Bühler debuteert als kunstenaar bij galerie Lytse Skientme. Deze voormalige stuurman heeft zijn anker uitgegooid in Rotterdam en zich sinds enige tijd gestort op het maken van objecten, met name fantasierijke visobjecten. Hij zoekt overal naar hout dat als vanzelf de vorm van een vis dicteert, een vraatzuchtige rover of een bellenblazend dikkerdje. Ander materiaal volgt: een koperen moertje wordt een vissenoog, grootmoeders tierelantijntjes een vissenkop, roestig prikkeldraad een staartvin. Daar zit voor hem het plezier: verschillende en onverwachte materialen en voorwerpen samenvoegen tot iets dat zo weg zwemt.

De expositie van de schilderijen van Elske van der Sluis en Annette Jasperse, plus de visobjecten van Peter Bühler is te zien in galerie Lytse Skientme in Koudum van 26 juli tot en met 25 augustus. De feestelijke opening is woensdagmiddag 25 juli van 17.00 tot 19.00 uur.

jul
26
do
Palingroken op de Kuilart @ Vakantiepark de Kuilart
jul 26 @ 15:00 – 19:00

Palingroken op vakantiepark De Kuilart door de plaatselijke palingvisser Otte Bajema.
Vanaf 15.00 tot ongeveer 19.00 uur. De paling is ongeveer om 16.15 á 16.30 uur klaar.

 

jul
28
za
Garage Sale @ Koudum
jul 28 @ 10:00 – 16:00
Garage Sale @ Koudum

Op diverse plekken in Koudum zijn spullen te koop die ongebruikt op zolders, in kelders of garages liggen. Deelnemers zijn te herkennen aan de vlag die uithangt of aan een versierde tuin.

Meedoen met de Garage Sail? Opgeven vóór 21 juli bij Marieke(0615291157) of Janieke (0616411749). Kosten: € 5,-. Deze bijdrage gaat naar Oeverzwaluwen Gymnastiek; de opbrengst van je verkopen is voor jezelf, al mag je daarmee ook de gymnastiek steunen.

Live muziek in Lunch Atelier @ Lunch Atelier Koudum
jul 28 @ 15:00

Elke laatste zaterdag van de maand: live muziek in het Lunch Atelier van Jan Kasteel, Hoofdstraat 24 in Koudum.

Het Lunch Atelier Koudum  is er voor een heerlijke cappuccino, latte macchiato, espresso, koffie, soorten thee, soep, de betere pannenkoek , verrassende lunches, eten en drinken. Er worden verse producten gebruikt én uit de streek: gezond, mooi én lekker.

jul
29
zo
HFK viert lustrum met Open Huis @ IJsbaanterrein
jul 29 @ 10:00 – 20:00

Hendrik Falkena en Marguerita Scholten willen graag het vijfjarig bestaan van hun bedrijf HFK Verhuur vieren met de Koudumers. Daarom houden ze op zondag 29 juli van 10.00 tot 20.00 Open Huis.

 

 

jul
31
di
Zomermarkt @ Centrum Koudum
jul 31 hele dag
aug
2
do
Palingroken op de Kuilart @ Vakantiepark de Kuilart
aug 2 @ 15:00 – 19:00

Palingroken op vakantiepark De Kuilart door de plaatselijke palingvisser Otte Bajema.
Vanaf 15.00 tot ongeveer 19.00 uur. De paling is ongeveer om 16.15 á 16.30 uur klaar.

 

aug
3
vr
Dutch Open Pitch&Putt Golf @ Pitch&Putt Koudum
aug 3 – aug 5 hele dag
Dutch Open Pitch&Putt Golf @ Pitch&Putt Koudum

Vanaf vrijdag 3 t/m zondag 5 augustus 2018 vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit grote internationale evenement zullen 108 deelnemers uit negen verschillende landen deelnemen.

Sterk internationaal spelersveld

Het Dutch Open Pitch&Putt Golf is onderdeel van een reeks internationale Pitch&Putt Golftoernooien. Zo zijn er ook wedstrijden in Ierland, Spanje, Italië, Australië en Noorwegen. Komende zomer worden er in Koudum 108 nationale en internationale spelers verwacht. Het toernooi is de afgelopen jaren door slechts één Nederlander gewonnen; Rolf Kwant wist het toernooi in 2010 en 2016 op zijn naam te schrijven. Alle andere edities werden gewonnen door de Ierse topspelers Ray Murphy, John Walsh en Ian Farrelly. Het Dutch Open 2017 is gewonnen door de Ier Declan Mc Carron.

Toplocatie

Pitch&Putt Koudum heeft reeds bewezen een uitstekende locatie te zijn voor een toernooi als het Dutch Open. Met een uitdagende baan én een sterk spelersveld, dienen de deelnemers in goede vorm te zijn om kans te maken op de overwinning. In alle categorieën zal het zeker weer een spannende strijd worden. Tijdens het toernooi wordt veel publiek verwacht die de spelers van dichtbij in actie te zien.

aug
7
di
Zomermarkt @ Centrum Koudum
aug 7 hele dag