sep
29
za
Jazzy Koudum @ Centrium
sep 29 hele dag

Na een klein festivalletje in 2016 (met alleen Dixieland Crackerjacks) en een iets groter in 2017 (met ook Jannie Brandsma Combo) in 2018 een echt festival. Met Bogerman Bigband, Jannie Brandsma Combo, Bigband Cue, Dixieland Crackerjacks en Leoville Jazzorkest.

Gestart wordt met de Dixieland Crackerjacks. Zij treden eerst op bij verzorgingshuis Finke en lopen daarna naar muziekpodium Centrium. Daarna volgt de  Bogerman Big Band, met jongelui van het Bogerman College. Vervolgens Leoville Jazzorkest met swing-/jazz-standards, ballads en bossa’s. Aan het einde van de middag lekker loungen bij Jannie Brandsma Combo.  En ’s avonds treedt Big Band Cue op.

Het festival zal grotendeels plaats vinden op muziekpodium Centrium op het ‘Frieslandplein’ in Koudum. Hoek Hoofdstraat / Hoogstraat. Natuurlijk zal ook de inwendige mens goed verzorgd worden. En op het plein zullen in wat kraampjes leuke spullen te koop zijn.

Live muziek @ Lunch Atelier Koudum
sep 29 @ 14:30 – 18:30

Live muziek op de laatste zaterdag van de maand in Lunch-Atelier Koudum. Met jazzy muziek van zangeres Lisette Autumn en Wim Zorn zingt Sinatra.

Afsluiting Centrium-seizoen: Days to Imagine @ Centrium
sep 29 @ 22:00
Afsluiting Centrium-seizoen: Days to Imagine @ Centrium

In de afgelopen maanden heeft de Centrium Commissie van Dorpsbelangen Koudum op de laatste zondagen van de maand een aantal muzikale evenementen verzorgd. Het Centrium-seizoen wordt op zaterdag 29 september na afloop van Jazzy Koudum feestelijk afgesloten.

Om 22:00 zullen – als de laatste noten van Jazzy Koudum hebben geklonken – de Koudumer muzikanten van ‘Days to Imagine’ het stokje over nemen. Iedereen is welkom om onder genot van een drankje en een hapje het slot van het Centrium-seizoen mee te vieren.

De Centrium Commissie zal de wintermaanden gebruiken om weer leuke evenementen voor volgend jaar te gaan bedenken.

okt
6
za
Warns: De Spylder – Vocal Roses @ De Spylder
okt 6 @ 20:00 – 22:00
Warns: De Spylder - Vocal Roses @ De Spylder

Trio Vocal Roses

Deze drie vocaal en instrumentaal veelzijdige vrouwen brengen een swingend programma met hun vertolking van popmuziek uit vroeger tijden maar ook van hedendaagse nummers. Door veel met meerstemmigheid te werken ontstaat hun eigen ‘Vocal Roses’ geluid. Ze begeleiden zichzelf daarbij op gitaar, basgitaar, toetsen en percussie. Ook eigen composities krijgen een plek in het optreden op 6 oktober in de Spylder.

Entree: € 12,00
Kaarten bestellen: www.despylder.nl
Adres: de Spylder, Buorren 23, 8721 GM, Warns

 

Meer dit seizoen:

Zondag 11 november                    2018      Duo Rosemont                                                     14:30 – 16:00 uur             € 12.-

Woensdag 26 december              2018      Martin Oei                                                             11:30 – 13:00 uur             € 12.- incl Glὒhwein

Zondag 7 april                                2019       Byzantijns Mannenkoor Friesland                 14:30 – 16:30 uur             € 12.-

Zaterdag 18 mei                             2019      Sậnman en Sikke                                                 20:00 – 22:30 uur             € 12.-

okt
14
zo
Concert Sjoukje van der Land @ Galerie Lytse Skientme
okt 14 @ 15:00 – 17:00
okt
25
do
Lezing Ad van Liempt @ De Klink
okt 25 @ 20:00
okt
31
wo
Tryater speelt Dorp Europa/Doarp Europa @ Galerie Lytse Skientme
okt 31 @ 20:00 – 22:15

Tryater speelt in het najaar de grote voorstelling Doarp Europa/Dorp Europa op bedrijvenlocaties in Friesland. Het gezelschap steelt daarin de vraag: Hoe woont Friesland? Tryater speelt Dorp Europa ook in huiskamers. Met een kleine cast. Als een proloog op de voorstelling die op de bedrijvenlocaties wordt gespeeld. Zo ook in Galerie Lytse Skientme in Koudum op 31 oktober.

Op zo’n 50 plaatsen speelt Tryater een intieme voorstelling in een huiskamersetting. De capaciteit is maar klein, aanmelden is noodzakelijk. Kaarten worden niet aan de deur verkocht. Je kunt vanaf 1 september kaarten kopen voor de proloog in de huiskamers, via de website van Tryater.

Het is niet noodzakelijk om de proloog bij te wonen om de voorstelling op één van de bedrijvenlocaties te bekijken. Beide voorstellingen kunnen los van elkaar worden bezocht. Maar het mooiste is natuurlijk wel om beide mee te maken!

nov
11
zo
Warns: De Spylder – Duo Rosemont @ De Spylder
nov 11 @ 14:30 – 16:00
Warns: De Spylder - Duo Rosemont @ De Spylder

Duo Rosemont – “Deur mijn verschalckte ooghen”

Het Duo Rosemont bestaat uit luitiste Elly van Munster en sopraan Hilde Van Ruymbeke. Ze vertolken 24 Nederlandse en Italiaanse liefdesliederen uit de 17e eeuw. De Nederlandse liederen zijn zogenaamde contrafacten, een bekend fenomeen in de 17e eeuw. Het zijn teksten van Hooft en Vondel, gezet op bekende melodieën uit die tijd. Daarnaast worden de liederen omlijst door luitsolo’s van de Nederlandse componist Nicolaes Vallet.

De luitiste en sopraan verstaan hun vak, ze brengen met hun kunst de luisteraar helemaal terug naar de tijd van de rederijkers. Luitiste Elly van Munster speelt op diverse authentieke snaarinstrumenten zoals de 10-korige luit en de 14-korige arciliuto wat de klankvariatie zeer ten goede komt.

De Belgische sopraan Hilde Van Ruymbeke studeerde Solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hilde is gespecialiseerd in muziek uit de vroege barok en 14e eeuwse muziek . Naast liederen met luit richt zij zich samen met Elly ook op vroeg-Romantisch repertoire, begeleid op gitaar.

De gitariste/luitiste Elly van Munster treedt behalve als solist regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone). Ook is zij verbonden aan Barokopera Amsterdam.

Info: ellyvanmunster@planet.nl
Entree: € 12,00

Kaarten bestellen: www.despylder.nl
Adres: de Spylder, Buorren 23, 8721 GM, Warns

Meer dit seizoen in De Spylder

Woensdag 26 december              2018      Martin Oei                                                             11:30 – 13:00 uur             € 12.- incl Glὒhwein

Zondag 7 april                                2019      Byzantijns Mannenkoor Friesland                  14:30 – 16:30 uur             € 12.-

Zaterdag 18 mei                             2019      Sậnman en Sikke                                                 20:00 – 22:30 uur            € 12.-

nov
25
zo
Paddy’s Day Off @ Galerie Lytse Skientme
nov 25 @ 15:00 – 17:00
Paddy's Day Off @ Galerie Lytse Skientme

Op zondag  25 november om 15.00 uur treedt Paddy’s Day Off op in Galerie Lytse Skientme met het programma ‘Brothers in Arms’. Het trio, bestaande uit Mario Kramer (zang, gitaar), Carol Tummers (contrabas, low-whistle, zang) en Wander van Duin (banjo, mandoline, zang) speelt Ierse & Schotse folk.

In november 2018 is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde met de wapenstilstand tussen de geallieerden en de Duitsers (11 november).  De verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog zijn inspiratie geweest voor veel prachtige muziek. Wie kent niet The Green Fields of France, No Man’s Land, Brothers in Arms? Paddy’s Day Off viert de honderdste verjaardag van de wapenstilstand met een gevarieerd muziekprogramma in Iers/Schotse stijl: bekende en minder bekende songs in een soms heel verrassende uitvoering.

dec
9
zo
Verhalenfestival in Kerstsfeer @ Galerie Kunst in Beweging
dec 9 @ 15:00
Verhalenfestival in Kerstsfeer @ Galerie Kunst in Beweging
Met verhalen van Henk Dillerop en Connie Harkema en muziek door Rob Goedhart.
Entree € 7,50 inclusief Glühwein, warme chocolademelk en wat lekkers.
Van te voren opgeven via: connieharkemainfo@gmail.com