sep
29
di
Bootcamp
sep 29 @ 09:30

In samenwerking met vakantiepark De Kuilart organiseert de Koudumse sportschool Sport 34 deze zomer elke dinsdagochtend (9.30 uur) en donderdagavond (19.30) een bootcamp! Sta je deze zomer op de camping en wil je blijven bewegen? Meld je dan nu aan!

Deelname: vanaf 16 jaar.

Locatie: Vakantiepark De Kuilart, sportveld bij Grand Café It Skippershús

Kosten: € 6,- per keer.

Aanmelden (met naam, leeftijd, telefoonnummer): info@sport34.nl of 0621611946 of 0613913431

Maxin=maal aantal deelnemers 20 (bij te weinig aanmeldingen gaat de bootcamp niet door). Mocht de bootcamp niet doorgaan dan hoor je dit op tijd van de sportschool en bestaat er de mogelijkheid om bij de sportschool (Tjalke van der Walstraat 34) te komen sporten.

sep
30
wo
Bibliotheek kinderactiviteit: Het Zwaard van Grutte Pier @ Bibliotheek Koudum
sep 30 @ 15:00 – 16:30
Bibliotheek kinderactiviteit: Het Zwaard van Grutte Pier @ Bibliotheek Koudum

Het Zwaard van Grutte Pier – in de bibliotheek van Koudum. 30 september 2020, van 15:00 tot 16:30 | Alle vestigingen Bibliotheek Mar en Fean

Kosten: Gratis

Maak je eigen zwaard van karton en Makedo, superhandig plastic gereedschap waarmee je kunt zagen en schroeven. Voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Grutte Pier: Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries!

Grutte Pier leefde zo’n 500 jaar geleden en staat bekend als een echte Friese vrijheidsstrijder en volksheld. Een boomlange en sterke man met een zwaard van ruim twee meter lang! Tijdens deze activiteit leren de kinderen kort iets over Grutte Pier en gaan dan vervolgens hun eigen zwaard maken van karton. Hierbij maken ze gebruik van Makedo, heel handig plastic gereedschap waarmee je het karton kan zagen en in elkaar kan schroeven!

Geef je hier op voor deze activiteit.

okt
3
za
WARNS – Paddy’s Day Off @ De Spylder
okt 3 @ 20:00 – 22:00

Muziek: Paddy’s Day Off – Ierse en Schotse folkmuziek

De muzikanten van Paddy’s Day Off brengen zaterdag 3 oktober de voorstelling Song for Ireland, met onder meer nummers van The Dubliners, The Pogues, Dougie McLean en Flogging Molly.

Paddy’s Day Off bestaat uit Mario Kramer (zang, gitaar), Tseard Nauta (contrabas, viool, zang) en Wander van Duin (banjo, mandoline, zang). De uit Friesland afkomstige muzikanten spelen traditionals, hartstochtelijke rebel songs, weemoedige ballads en jigs and reels (Ierse dansmuziek).

De nummers vormen soms samen een deel van een verhaal of een stukje geschiedenis. De muzikanten nemen hun publiek mee in de melancholie en heimwee van de Ierse emigranten, maar ook in de vrolijke gezelligheid van de Ierse kroeg. De plek waar de Ieren hun zorgen even vergaten, en waar het ‘samen met elkaar’ centraal stond en nog steeds staat.

Kaarten bestellen: I.v.m. de coronamaatregelen en een aangepaste zaalindeling is online reserveren via www.despylder.nl verplicht. Zaterdag 3 oktober 20:00 – 22:00 uur entree € 16,-
De prijs is inclusief koffie/thee vooraf en 1 andere consumptie.

okt
4
zo
Hemelum: streekmarkt Flinkebosje @ it Flinkeboskje / Flinkefarm
okt 4 @ 10:00 – 17:00
Hemelum: streekmarkt Flinkebosje @ it Flinkeboskje / Flinkefarm

EERSTE STREEKMARKT 2020!

Deze streekmarkt was op 5 juli gepland, maar vanwege de harde wind die dan verwacht wordt, is op het laatste moment besloten de markt op 12 juni te organiseren.

Deze streekmarkt is door de huidige omstandigheden de eerste van het seizoen 2020. Alle mogelijke maatregelen zijn getroffen volgens de richtlijnen van het RIVM. Er is ruimte zat om afstand te houden en je kunt weer terecht om je streekproducten te proeven en mee te nemen. Wees welkom! Houd afstand! Geniet van de buitenlucht! Graag tot ziens op 12 juli!

Hieronder het persbericht met betrekking tot het streekmarktseizoen:

De streekmarkten waren van streek.

Later dan gebruikelijk, maar het streekmarktseizoen is van start! In verband met het Corona-virus en de bijbehorende regels is het eerste deel van het seizoen in het water gevallen. Op diverse plaatsen in Friesland gaat het in juli weer los. Friese Streekmarkt Oldeberkoop en Hemelum en Boerenmarkt Woudsend staan te trappelen om hun markt-deelnemers weer een inkomstenbron te bieden. De lokale producenten en verkopers die normaal gesproken hun waar kwijt kunnen op de streekmarkt, missen de afzetmogelijkheid en het contact met de bezoekers ontzettend. Doetie van Doetie’s geiten is één van de deelnemers die op de barricades is gesprongen om de markten door te kunnen laten gaan. Bij bestuurders en gemeentes klopte ze meerdere malen hard op de deur. Haar inzet en die van andere enthousiastelingen heeft ervoor gezorgd dat streekmarkten als markt worden gezien en niet als evenement.

Op 5 juli is de eerste streekmarkt op de Flinkefarm te Hemelum. Dat daar veel ruimte voorhanden is, komt goed uit in de nieuwe anderhalve-meter maatschappij. Met ruimte voor zo’n 30 deelnemers hoef je niets van je favoriete leveranciers en producenten te missen. De maatregelen om een ontspannen markt te organiseren zijn goed uitgedacht. Alles gebeurt in de buitenlucht. Op de toiletten na, zijn de binnenlocaties afgesloten en is er een looproute uitgestippeld. Je komt binnen via de entree en gaat via de kramen op het terrein weer weg langs de andere zijde. Het aantal mensen op het terrein wordt continu geteld en in de gaten gehouden. En zelfs zonder live-muziek zal het een welverdiend uitje zijn.

De corona-proof markten in Hemelum zijn vervolgens nog te bezoeken op 2 augustus, 6 september en 4 oktober. Aan het ‘nieuwe normaal’ moet iedereen nog wat wennen, maar je kunt bijna weer heerlijk buiten boodschappen doen zoals je gewend was.

okt
7
wo
Poppenkastvoorstelling in bibliotheek @ Bibliotheek Koudum
okt 7 @ 16:30 – 17:15
Poppenkastvoorstelling in bibliotheek @ Bibliotheek Koudum

De historische Poppenkast op de Dam treedt op met de hilarische voorstelling Pittige Tijden. Neem een kijkje in het leven van Grietje, die in 1919 grotendeels alleen voor een huishouding met vier kinderen moet zorgen.

Hilarische scenes uit een pittig leven
Denk jij soms dat jij het zwaar hebt? Kijk dan maar eens naar het leven van een moeder in 1919! Met een baby op de arm en een zeer ondeugende kleuter aan haar rokken moet Grietje zorgen voor een huishouden met vier kinderen en een grootmoe. Zonder afwasmachine, stofzuiger of wasmachine, maar met het commentaar dat grootmoeder vanuit haar stoel geeft. Daarbij moeten er garnalen worden gepeld, heel veel garnalen.

Grietjes man is visser, hij zit dus dagen achtereen op zee. Daardoor zit Grietje ook nog eens voortdurend in angst. Zou alles goed gaan met hem? Zal hij wat verdienen? Haar man is aan het werk maar zij heeft de verantwoordelijkheid voor het geld plus alle zorgen die daarbij horen.
Van de stadsomroeper hoort ze dat de rol van vrouwen verandert: ze mogen zelfs gaan stemmen, maar Grietje heeft helemaal geen tijd om over zulke dingen na te denken!

Als ze niet zo veel humor had, zou ze een heel zwaar leven hebben! Gelukkig kan ze samen met het publiek flink lachen om alle slapstick en kluchtige situaties in het gezin. Pittige tijden is een grappige poppenkastvoorstelling voor alle leeftijden met veel actie en interactie!

Unieke vertoning in historische poppenkast
De Poppenkast op de Dam in Amsterdam is al eeuwenlang het boegbeeld voor het klassieke volkspoppenspel met Jan Klaassen en Katrijn. Al sinds de zeventiende eeuw worden er voorstellingen gespeeld waarin het Amsterdamse echtpaar elkaar op luidruchtige en komische wijze de les leest.

Hier opgeven voor deze activiteit

okt
11
zo
WARNS – Kinderfilm: Onward @ De Spylder
okt 11 @ 15:00 – 17:00

Kinderfilm: Onward  Animatie / Avontuur (V.S. 2020) 6+

’Onward’ vertelt het verhaal van de twee jonge elvenbroers Ian & Barley. In Onward beginnen de twee broers aan een bijzondere en avontuurlijke zoektocht om te ontdekken of er ergens in de wereld nog magie te vinden is om zo hun overleden vader voor 24 uur weer tot leven te wekken.

zondag 11 oktober 15:00 – 17:00 uur entree € 2,-

okt
17
za
WARNS – Beleving: Soul Gift Sounds met viool @ De Spylder
okt 17 @ 14:00 – 16:30

Beleving: Soul Gift Sounds met viool

Met een SoulGiftSounds ontvang je al liggend klanken van verschillende instrumenten uit diverse windstreken. En vandaag in het bijzonder de magische klanken van de viool door Vincent van Dam en de etnische instrumenten met zielenzang van Angela.

Tijd en energie aan jezelf geven om in ontspanning te zijn en in het dagelijkse leven ontspannen te blijven. Niet alleen voor je fysieke gezondheid, ook voor je emotionele en spirituele gezondheid.
Soul Gift Sounds wordt doorgaans ervaren als diep ontspannend, helend en geeft je energie waardoor je welzijn vergroot word.

zaterdag 17 oktober 14:00 – 15:30 uur
Bijdrage: €22,50 incl. kruidenthee met wat lekkers na afloop
Aanmelding / vragen: info@soulgift.nl

Klinkbeats 90’s @ De Klink
okt 17 @ 22:00
okt
18
zo
WARNS – Yoga XXL & Klankbeleving @ De Spylder
okt 18 @ 11:00 – 13:00

Yoga XXL & Klankbeleving
Met veel plezier nodigen wij, Angela en Nicolette, je uit voor een bijzondere en extra lange Yin Yogales XL met klankbeleving. Geniet van een 1 ½ uur durende Yin Yogales met klankbeleving
(Soul Gift Sounds).

VOOR WIE IS DE LES GESCHIKT?
Deze unieke les is geschikt voor beginnende en gevorderde yogi(ni)’s.
Helaas niet geschikt voor zwangere vrouwen.

zondag 18 oktober 11:00 – 13:00
Investering: €27,50 inclusief onbeperkt biologische thee en iets lekkers
Vragen en aanmelding: Angela: info@soulgift.nl of Nicolette: info@coachjezelfnaargeluk.nl

okt
24
za
WARNS – Film: Perfetti Sconosciuti @ De Spylder
okt 24 @ 20:00 – 22:00

Film: Perfetti Sconosciuti Komedie / Drama (Italië 2016) AL

Zeven oude vrienden komen samen voor een etentje. Ze besluiten ieder tekstbericht, e-mail en telefoontje dat ze ontvangen met elkaar te delen. Dit ontsluiert een hoop geheimen, wat hun onderlinge relatie aan het wankelen brengt.

zaterdag 24 oktober 20:00 – 22:00 uur entree € 8,50
De prijs is inclusief 1 koffie/thee vooraf en 1 consumptie in de pauze.