mei
24
do
Avond4daagse @ Sporthal De Sândobbe
mei 24 @ 18:00 – 20:00
mei
25
vr
Avond4daagse @ Sporthal De Sândobbe
mei 25 @ 17:45 – 20:00
Pubquiz jeugdsoos @ Jeugdsoos Koudum
mei 25 @ 20:00
Pubquiz jeugdsoos @ Jeugdsoos Koudum

Maximaal 5 personen per team. Kosten € 20 per team. Inschrijven tot uiterlijk 24 mei.

mei
26
za
Live muziek met Lisette Autumn @ Lunch atelier
mei 26 @ 15:00

Elke zaterdagmiddag live-muziek in Lunch atelier Koudum.  Zaterdagmiddag 26 mei 2018 15.00 uur met Lisette Autumn. Toegang gratis.

mei
27
zo
Kinder(kunst)middag @ Centrium
mei 27 @ 15:30
Kinder(kunst)middag @ Centrium

Op zondag 27 mei is het Centrium het domein van de kinderen. De Centrium Commissie zorgt ervoor dat kinderen volop kunnen schilderen. Niet zomaar iets, maar de kinderen gaan samen werken aan een prachtig kunstwerk voor Koudums basisschool De Klimbeam. Voor materiaal wordt gezorgd. Per kind wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 2. Maar verder hoeven zij alleen maar hun goede humeur mee te nemen. En even letten op de kleding. We starten om 15:30.

Natuurlijk kunnen moeders en vaders, oma’s en opa’s, tantes en ooms en ach…… eigenlijk iedereen komen kijken. Een bakkie koffie of thee staat klaar.

De Centrium Commissie

mei
31
do
Flessenactie Oeverzwaluwen Gymnastiek @ Koudum
mei 31 @ 18:00 – 20:00

Jeugdleden van Oeverzwaluwen Gymnastiek komen bij u langs om lege statiegeldflessen op te halen. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, is nodig om de clubkas van de afdeling aan te vullen.

jun
1
vr
Concert Orit Shimoni @ Galerie Lytse Skientme
jun 1 @ 20:00 – 22:00

Concert van de Israëlisch-Canadese singer-songwriter Orit Shimoni. Meer informatie.

jun
2
za
Openingsreceptie 2e expositie 2018 Galerie Lytse Skientme @ Galerie Lytse Skientme
jun 2 @ 16:00 – 18:00
Openingsreceptie 2e expositie 2018 Galerie Lytse Skientme @ Galerie Lytse Skientme

Openingsreceptie van de tweede expositie van Galerie Lytse Skientme in 2018. De openingsreceptie, met een hapje, een drankje en een praatje over de nieuwe kunst duurt van 16.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur. Van 31 mei tot 24 juli exposeren in Galerie Lytse Skientme Marjan Jaspers (schilderijen en objecten), Kyung Dropsie (foto’s) en Jet Twijnstra (keramiek).

jun
16
za
Zout West – varend muziektheater @ Koudum
jun 16 @ 20:15
Zout West - varend muziektheater @ Koudum

ZOUT WEST is een varend muziektheaterproject dat op 16 juni in Koudum neerstrijkt. Omdat het locatietheater buiten is en afhankelijk van goed weer, is bij elke speeldatum ook een reservedatum genoemd. Deze reservedatum wordt ingezet als onverhoopt de geplande speeldatum niet kan door gaan. De reservedatum voor Koudum is 17 juni.

Súdwest Fryslân is voor een belangrijk deel gevormd door het wetter. Door de eeuwenlange ynfloeden van de zoute Súdersee en het zoete binnenwater. Water betekende oerlibje. Handel en fiskerij waren naast de lânbou belangrijke peilers voor de welvaart. Doarpen ontstonden lâns het water, omdat alle ferfier over het water ging. Met een swiet IJsselmeer, de visserij die is ingeruild voor de rekreaasje en een geheel andere infrastructuur hjoed de dei is het amper meer voor te stellen.

ZOUT WEST giet over het ontstaan van deze Súd Westhoek en oer boer Germ die hartstochtelijk op zoek is naar een frou. Na wat help van een brêgewipper, koppelaarster en een oude frijster ziet hij in de verte de frou van zijn dromen in een boatsje voorbij varen. Kiest hij voor lân, kiest hij voor wetter? Waar voelt hij zich thuis? Vijf acteurs van Teatergroep Sult nimme ons mee in een humoristisch en muzikaal ferhaal waarin zelfs het publyk mag meezingen. Een belibbing op en rond het water waar op elke locatie een spelersensemble van bern, een gelegenheidskoor en -orkest wordt samengesteld. Elke foarstelling op een unieke lokaasje met unieke participanten! Aan deze voorstelling doen dus heel wat Koudumers mee.

ZOUT WEST is een humoristische bewurking van de twee Friese folksferhalen Een verhaal zonder eind (1862) en De droom van het geluk op de brug (1941), geschreven door Robert van Dijk. Regy is in handen van Anne Zijlstra en muzikaal lieder is Kees van der Meer.

jun
24
zo
Bits and Blue @ Centrium
jun 24 @ 15:30

Lekkere bluezy rockmuziek.