feb
22
za
Artiku speelt Kluchten en Kueren @ De Klink
feb 22 @ 20:00
mrt
5
do
Lezing van Froukje van Koeveringe-de Jong @ Gebouw Op'e Hichte
mrt 5 @ 19:45

Thema: Hoe verbind ik mijn geloof met mijn dagelijkse leven?

Alleen thuis, of wanneer je in een christelijke organisatie werkt, klinkt dit misschien gemakkelijk.

Maar hoe doe je dit buiten jouw veilige kringetje, vanuit alle verschillende achtergronden en situaties?

Samen met jou wil Froukje op zoek naar handvatten om dat ene uur op zondag te verbinden met de rest van ons leven.
Hierbij komen alle spannende, maar misschien ook simpele aspecten voorbij.

Froukje woont in Utrecht, en werkt bij IFES, (International Fellowship of Evangelcal Students), waar zij actief is in het Veritas-Forum, waarin christenen en niet christenen op zoek gaan naar waarheid.

Koudum en Warns kent zij vanuit haar zeilvakanties.

mrt
14
za
De Klink: The Cats Aglow @ De Klink
mrt 14 @ 21:00
mrt
15
zo
Concert Act of Mutiny @ Galerie Lytse Skientme
mrt 15 @ 15:00 – 17:00

Maritieme folk en meer: concert van Act of Mutiny

Op 15 maart om 15 uur treedt Act of Mutiny op in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Act of Mutiny is een groepje mannen uit Leiden en omgeving dat sfeervolle maritieme folkmuziek maakt, veelal Engels-, maar ook Frans- en Spaanstalig en bij gelegenheid in het Nederlands.

De groep heeft een veelzijdig repertoire dat bestaat uit traditionele en modernere werkliedjes van zeelui, vissers, houthakkers en gevangenen. De mannen van Act of Mutiny zijn steeds op zoek naar nieuw en origineel materiaal en hun inspiratie komt uit alle windstreken. Uit de performance spreekt een groot enthousiasme. Vol overgave zingt de groep ballades over de zee, kaapvaart, muiterij, piraterij en natuurlijk over vrouwelijk schoon en verloren liefdes. Nu eens rauw en meeslepend, dan weer melancholiek.

De groep zingt overwegend meerstemmig a capella, maar daarnaast worden liederen ten gehore gebracht onder begeleiding van instrumenten als gitaar, banjo, fluit, cello en percussie. Een straatoptreden is normaal gesproken wat uitbundiger dan een intiem concert in een kerkje of galerie dat vaak een wat gevoeliger kant op gaat. Maar reken er maar op dat het concert in Galerie Lytse Skientme beide kanten laat zien.

Een aardige impressie van een optreden van Act of Mutiny geeft dit filmpje:

Het concert van Act of Mutiny kost € 10, inclusief pauzedrankje. Aansluitend op het optreden van Act of Mutiny wordt bij de Pianoman – naast de galerie – een Captains Dinner geserveerd voor 12,50. Een arrangement (optreden + Captains Dinner) is ook van tevoren te bestellen voor € 20,-. Maximaal dertig plaatsen beschikbaar!

Reserveren: galerielytseskientme@gmail.com
Act of Mutiny, 15 maart 2020, 15.00 uur
Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26, Koudum
Captains Diner bij de Pianoman, Hoofdstraat 24, Koudum

mrt
22
zo
Afsluiting winterseizoen IJsclub Koudum @ 't Kistwurk/IJsbaan
mrt 22 @ 16:00
Afsluiting winterseizoen IJsclub Koudum @ 't Kistwurk/IJsbaan
Op 22 maart viert de IJsclub Koudum de afsluiting van het winterseizoen in clubhuis ‘t Kistwurk. Via deze weg willen wij graag alle leden en jeugdleden hierbij uitnodigingen voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn ook een aantal leuke prijzen te winnen.
Nog geen lid? ( € 7 per jaar/per huishouden) Geen probleem stuur een e-mail naar ijssportverenigingkoudum@gmail.com of naar sfo4ever@gmail.com en dan krijg je een inschrijfformulier.
Afsluiting winterseizoen IJsclub Koudum
22 Maart 2020 vanaf 16.00 uur
Locatie ‘T Kistwurk/IJsbaan Koudum
mrt
27
vr
Zeilevenment Koudum Open @ De Kuilart
mrt 27 @ 19:00 – mrt 29 @ 17:00

Opening zeilseizoen in het warme hart van de Zuidwesthoek van Friesland in het weekend van 27 tot 29 maart met de eerste editie van het Koudum-Open. Het wordt een weekend gevuld met wedstrijdzeilen, live muziek, eten en drinken op een prachtige locatie.

De inschrijving gebeurt op vrijdagavond bij vakantiepark De Kuilart, waar de deelnemers kunnen genieten van live muziek onder het genot van een drankje en alvast kennis maken met hun concurrenten. Zaterdagochtend rond 10:00 uur starten de wedstrijden. Tussen de wedstrijden door is er een warm buffet. Na de middagwedstrijden kunnen in het Skippershús de wedstrijd nabespreken worden onder het genot van een hapje en een drankje. Zaterdagavond wordt de dag afgesloten met livemuziek.

Zondagmorgen is er eerst een actieve verrassing om vervolgens de wedstrijden te hervatten. Na de lunch strijden de deelnemers om de eerste plaats van de eerste editie van het Koudum Open!

De teams bestaan uit minimaal 4 personen. Er wordt gezeild met polyvalken. De kosten per persoon voor dit evenement bedragen € 70,- en dat is inclusief  inschrijving zeilweekend,  huur polyvalk, -lunchbuffet zaterdag, bbq zaterdagavond, actieve verrassing, lunch zondag, livemuziek.

Inschrijven kun je doen via e-mailadres koudumopen@hotmail.com, onder vermelding  teamnaam, namen van de zeilers, telefoonnummer contactpersoon.

Nieuws over het Koudum Open via Facebook.

apr
18
za
DJ Maarten & Gaatze in de Klink @ De Klink
apr 18 @ 22:00
jun
27
za
Garagesale Koudum @ Overal in Koudum
jun 27 @ 10:00 – 16:00

Voor de derde keer is er een Garage Sale in Koudum en wel op 27 juni 2020

sep
5
za
Feestweek 2020: Night Of The Beantjes @ De Klink
sep 5 @ 20:00
sep
12
za
Feestweek 2020: Matinee @ De Klink
sep 12 @ 12:00