In Geen categorie

Het julinummer 2020 van Bulte Nijs staat voor een gedeelte in het teken van afscheid nemen. Het voorpagina-artikel gaat over het sluiten van schoonheidssalon Santé aan de Wjukslach. Daar maakte, mede door de coronamaatregelen, Wietske Smit-Heida net niet de 25 jaar vol. Op pagina 2 besteedt Bulte Nijs aandacht aan het afscheid van juf Gonny van Rijs-Klijnstra die na 44 jaar onderwijs nu de Klimbeam verlaat.

Ruime aandacht is er in deze editie van de Koudumer dorpskrant ook voor de nieuwbouw van zorgcentrum de Finke en voor het Kofjehúske van Corriente in de Hoofdstraat. Redacteur Wouter van der Molen interviewde natuurfotograaf uit Koudum Albert Draaijer die zulke mooie filmpjes van ‘onze’ zeearenden maakt: “Natuurfotografie, een groot avontuur, niet één keer hetzelfde.”

Dezelfde redacteur kijkt (in het Fries) terug op de periode maart-juni 2020, en constateert in zijn artikel herhaaldelijk “Sa gewoan, mar no sa bysûnder”. In een ingezonden artikel, gedateerd mei 2020, schrijft Ulfert de Jong (in het Fries) over hongerevacués die in de winter van 1944/1945 via een half open vrachtautootje over de Afsluitdijk van Amsterdam naar Friesland waren gekomen. Een van hen, het jongetje Chris van Voorthuizen kwam bij de vader en moeder van Ulfert terecht. Jaren na de oorlog zocht Chris van Voorthuizen contact met de familie De Jong en Ulfert weet te melden dat hij nog leeft en in april 87 geworden is.

Verder weer veel klein nieuws in deze Bulte Nijs zoals de anderhalve-meter-rij voor bakker De Vries, de nieuwe belijning om fietsers de ruimte te geven op de Tjalke van der Walstraat, de openslaande deuren van Jan de Pianoman in de Hoofdstraat, een bericht van Dorpsbelangen over de vertraging van de verbetering van het Poelspaad en een oproep van De Klink aan de Koudumers om op 15 en 16 juli flessen frisdrank te kopen omdat de houdbaarheidsdatum in zicht komt.