In Geen categorie

Sommige inwoners van Koudum en mensen in de directe omgeving denken ten onrechte dat het niet meer mogelijk is om op dinsdag- en donderdagochtend bloed te prikken in Nij Claerbergen. Dat komt waarschijnlijk omdat het bloed prikken ook dagelijks bij de huisartsenpraktijk kan, maar de mogelijkheid om bloed te prikken in Claerbergen bestaat ook nog gewoon.

Deze informatie is overigens op diverse plekken op het internet te vinden. Zo heeft de website van de huisartsenpraktijk Koudum/Wijckel een aparte pagina over bloed prikken, met daarop onder ander andere deze alinea:
“Op alle werkdagen tussen 08:30 en 10:30 uur is er de gelegenheid om bloed te laten afnemen op de huisartsenpraktijk in Koudum en Wijckel. In Koudum kunt u op vrijdagochtend vanaf 07:00 uur tot 10:30 terecht voor bloedafname. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, maar moet u wel altijd even melden bij de receptie. De bloedafnames worden verzorgd door de doktersassistente.” Onder deze alinea staat een lijst met plekken in de omgeving waar óók bloedafname kan plaats vinden. In Koudum zelf wordt dan Nij Claerbergen genoemd op dinsdag- en donderdagochtend van 8 tot 8.30 uur.

De informatie over het bloed prikken in Claerbergen staat ook op de webpagina over bloed prikken van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en op de pagina van het Huisartsen Laboratorium Friesland dat deze service in Koudum levert. Naast het bloed prikken in Claerbergen op dinsdag- en donderdagochtend voor een specialist, huisarts of trombosedienst kan deze instantie desgewenst ook aan huis bloed komen prikken. Dat moet dan wel aangevraagd worden via de huisarts.