In Geen categorie

Liefhebbers van blaasmuziek herinneren zich de tijd dat van de overkant van de Noordzee orkesten met mooie Engelse namen zoals de Black Dyke Mills Band, Brighouse and Rastrick Brassband, Desford Colliery Carterpillar Band et cetera naar Koudum kwamen en in onze eigen Klink prachtige muziekavonden verzorgden. Geïnspireerd door dit stukje van de blaasmuziekhistorie en met nieuw elan zal op 14 februari a.s. een blaasmuziekspektakel plaatsvinden met als afsluiting een galaconcert door het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens (FKKLBW), onder leiding van chef dirigent, majoor Tijmen Botma. Het FKKLBW is het enige professionele fanfareorkest ter wereld. Daarom des te meer een uniek concert.

Muzikanten uit Koudum en omgeving zijn van harte welkom om deel te nemen aan een aantal interessante workshops voor saxofoons, bugels, trompetten, trombones, tuba’s, bassen en natuurlijk slagwerk. De workshops beginnen om 12.00 uur, er zal o.a. worden geoefend op een nieuwe compositie die tijdens het gala concert ´s avonds in premiere gaat.

De workshops worden geleid door beroepsmusici en dirigent van het FKL en gehouden in De Klink, de sporthal, de muziekschool en De Swel. Om 17.30 uur geven de workshopdeelnemers een presentatie in de Swel waarbij iederaan van harte wordt uitgenodigd om dit te beluisteren.

Het concert door het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens begint om 20.00 in sporthal “De Sândobbe”. Op het programma uiteraard originele fanfaremuziek. Het orkest speelt daarnaast lichte muziek met toevoeging van een complete combobezetting ( basgitaar / contrabas, toetsen en gitaar ). Het lichtemuziekprogramma bestaat uit zowel jazz-, pop-, volks-, als filmmuziek.

Al met al wordt het een muzikaal spektakel dat u niet snel zult vergeten.

Kaarten voor het concert á € 6,= p.p. zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Muizelaar

Tel. 0514-521294 of via e-mail: brassconcerten@zonnet.nl