In Geen categorie

De verkiezing van het beste Friese roggebrood vond afgelopen zaterdag 2 augustus plaats bij restaurant De Hinde in een zonnig Hindeloopen. Een jury onder leiding van Joop Braakhekke beoordeelde het roggebrood van vijf genomineerde bakkerijen.

Streekproducten Bakkerij Elsinga uit Harlingen mocht de grote beker mee naar huis nemen. De nummers twee en drie waren Bakkerij de Vries uit Koudum en Bakkerij Baarsma uit Boornbergum. Het publiek wist de verkiezing goed te vinden, mede dankzij de IFKS-kampioenschappen skûtsjesilen, die startten in Hindeloopen.

"De verkiezing is een mooie promotie van Friese streekproducten", vertelt Henk Bruns, medewerker externe ledenservice van de Nederlands Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV). "Fryslân Culinair, een samenwerkingsverband van elf Friese restaurants, organiseert elk jaar een verkiezing voor een bepaald streekproduct. "We hebben bijvoorbeeld al kazen, worsten en suikerbrood gehad. De restaurants gaan het winnende roggebrood vanaf nu ook serveren aan hun klanten."

Vermist: Poeki, ex-kater met cypersrood en wit