In Geen categorie

In Koudum en de regio leeft de autocross enorm. Er zijn meer dan twintig rijders uit Koudum actief, in zowel de standaard, sprint als in de stockcarklassen F1 en F2. Een groepje ondernemende Koudumer autocrossers heeft het initiatief genomen om in samenwerking met de feestcommissie een cross te organiseren in de feestweek. Zij hebben zich verenigd onder de naam Organisatie Autocross Koudum. Het crossterrein komt in De Poel bij GalamaDammen. HRC GalamaDammen zal de catering verzorgen in een feesttent. De datum is zondag 5 september.

Twee jaar geleden was er ook een autocross in de Koudumer feestweek. In de regiowedstrijd werden toen de 1e en 2e prijs door Koudumers gewonnen. Dit jaar wordt ook aan de dames gedacht, want de regiodames standaardklasse komt aan de start, met daarin een aantal dames uit Koudum. In de pauze zal een demonstratiewedstrijd worden gegeven van een stockcarrace, door o.a. Bate Feenstra en het Zwerversnest uit Koudum. Stockcars worden aangedreven door opgevoerde V8 big block motoren van wel 600 Pk. In deze klasse mag de tegenstander opzij gedrukt worden, vandaar de zware bumpers op voor en achterzijde van de auto’s.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Deelnemers kunnen zich opgeven bij www.teamblueangel.nl. De wedstrijdleiding is net als in 2008 in handen van Superklasse Noord. De volgende klassen komen aan de start:

Heren regiostandaardklasse

Dames regiostandaardklasse

Standaardklasse

Super standaardklasse

Keverklasse 1600

Sprint combiklasse

Demonstratie stockcars

Het belooft een spectaculair evenement te worden. De organisatie rekent dan ook op grote publieke belangstelling. De eerste start is om 12.00 uur, de toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.