In Geen categorie

Fanfare Nij Libben bestaat 65 jaar en viert dit met een jubileumconcert op 5 november aanstaande om 20.00 uur in De Klink. Kom allemaal om de jarige te feliciteren, de toegang is gratis.

Al veel langer dan 65 jaar wordt in Koudum blaasmuziek gespeeld. De voor zover bekend eerste officieële muziekvereniging, namelijk Christelijke muziekvereniging “Looft den Heer”, werd opgericht in 1890. En net als in ‘De Fanfare’, de legendarische film van Bert Haanstra, was er een tweede muziekkorps, fanfarecorps “Richard Holl”, opgericht 12 september 1897.

Nij Libben is op 6 december 1946 ontstaan door de samenvoeging van de beide voorgangers.

Het programma op 5 november start om 15.30 uur, met een openbare repetitie voor alle oud-muzikanten die ooit bij Nij Libben hebben gespeeld of Koudumer muzikanten die elders spelen. Bij deze wil Nij Libben dan ook alle oud- leden en alle (oud) blazers uit Koudum uitnodigen om mee te doen tijdens het Jubileumconcert. Het concert begint om 20.00 uur. Voor aanmeldingen en/of inlichtingen kunt u contact opnemen met A. Wildschut. 0514-523356 of durk.answilly@live.nl.

Nij Libben zal op 5 november 2011 een gevarieerd programma laten horen. De Butterfly Ouverture, Four Contrasts for Wind, Eye of the Tiger, Pavana in Blue, Fascinating Drums, Floris en El Cordobes zijn nummers die onderdeel van het feestelijk programma uit maken.

Ondanks de pensioengerechtigde leeftijd is de Fanfare niet van plan om het rustiger aan te gaan doen. Integendeel, Nij libben heeft op dit moment veel jeugdige leden en zelfs weer een jeugdkorps.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd op 5 november 2011 !

Informatie www.nijlibben.blaasmuziek.nl