In Geen categorie

Langzaam begint de vorming van de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân vorm te krijgen. De Tweede Kamer heeft het onderwerp als Niet-Controversieel aangemerkt en deze week werd Mevrouw drs. Kuneke Schraagen benoemd als beoogd griffier.

De huidige bestuurders willen nu de vaart erin houden en geven deze week het startsein waarmee de laatste periode van voorbereidingen een aanvang neemt. De laatste fase wordt ingeluid met het onthullen van het beoogde nieuwe wapen van de fusiegemeente. Ze hebben gemeend dat deze historische gebeurtenis niet alleen op ambtelijk niveau mag plaatsvinden en willen met het uitreiken van stickers met het nieuwe wapen de burgers mee laten vieren. “Deze kunt u bijvoorbeeld op de auto plakken, waarmee u kunt laten zien trots te zijn op de nieuwe gemeente”, aldus een zegsman. Bovendien moet het nieuwe wapen de saamhorigheid bevorderen.

In het ontwerp van de kunstenaar/graficus Dienand Abma zijn de vijf wapens van de huidige gemeenten verwerkt, met in het centrum de Sneeker Waterpoort.

Aanstaande donderdag vindt in diverse dorpshuizen en lokalen de aftrap plaats tijdens een korte feestelijke bijeenkomst. De wethouder zal hierbij het nieuwe wapen onthullen, waarna alle aanwezigen een exemplaar in stickervorm meekrijgen. In Koudum vindt deze gebeurtenis om 10.00 uur plaats in de foyer van De Klink.