In
Wanneer:
16 juni 2018 @ 20:15
2018-06-16T20:15:00+02:00
2018-06-16T20:30:00+02:00
Waar:
Koudum
Galamadammen 2
Kosten:
€ 15,-
Contact:
Theatergroep Sult
Zout West - varend muziektheater @ Koudum

ZOUT WEST is een varend muziektheaterproject dat op 16 juni in Koudum neerstrijkt. Omdat het locatietheater buiten is en afhankelijk van goed weer, is bij elke speeldatum ook een reservedatum genoemd. Deze reservedatum wordt ingezet als onverhoopt de geplande speeldatum niet kan door gaan. De reservedatum voor Koudum is 17 juni.

Súdwest Fryslân is voor een belangrijk deel gevormd door het wetter. Door de eeuwenlange ynfloeden van de zoute Súdersee en het zoete binnenwater. Water betekende oerlibje. Handel en fiskerij waren naast de lânbou belangrijke peilers voor de welvaart. Doarpen ontstonden lâns het water, omdat alle ferfier over het water ging. Met een swiet IJsselmeer, de visserij die is ingeruild voor de rekreaasje en een geheel andere infrastructuur hjoed de dei is het amper meer voor te stellen.

ZOUT WEST giet over het ontstaan van deze Súd Westhoek en oer boer Germ die hartstochtelijk op zoek is naar een frou. Na wat help van een brêgewipper, koppelaarster en een oude frijster ziet hij in de verte de frou van zijn dromen in een boatsje voorbij varen. Kiest hij voor lân, kiest hij voor wetter? Waar voelt hij zich thuis? Vijf acteurs van Teatergroep Sult nimme ons mee in een humoristisch en muzikaal ferhaal waarin zelfs het publyk mag meezingen. Een belibbing op en rond het water waar op elke locatie een spelersensemble van bern, een gelegenheidskoor en -orkest wordt samengesteld. Elke foarstelling op een unieke lokaasje met unieke participanten! Aan deze voorstelling doen dus heel wat Koudumers mee.

ZOUT WEST is een humoristische bewurking van de twee Friese folksferhalen Een verhaal zonder eind (1862) en De droom van het geluk op de brug (1941), geschreven door Robert van Dijk. Regy is in handen van Anne Zijlstra en muzikaal lieder is Kees van der Meer.