In
Wanneer:
5 oktober 2019 @ 20:00 – 22:00
2019-10-05T20:00:00+02:00
2019-10-05T22:00:00+02:00
Waar:
De Spylder
Buorren 23
8721 GM Warns
Kosten:
€ 12
Contact:
Warns: De Spylder - Marjolein Meijers @ De Spylder

Zaterdag 5 oktober 2019 20:00 tot 22:00 uur in De Spylder

MARJOLEIN MEIJERS – Van Berini tot Solex  cabaretesk muziekprogramma uit het Berini’s tijdperk

Als een stoomtrein die in volle vaart op je af komt denderen. Dat is de beste omschrijving van Marjolein Meijers` muzikale programma `Van Berini tot Solex`. “Niet teveel gepraat, gelijk zingen!” zijn vaak haar eerste woorden als ze met muzikanten Walter Kuipers en Onno Kuipers het podium betreedt.

Het blijkt een voorbode van wat er komen gaat: een keur aan Nederlandse liedjes, elkaar in rap tempo opvolgend en gebracht met de nodige Rotterdamse humor. Dat kan ook niet anders want Meijers is geboren en getogen Rotterdamse. Ze is het type uit de school van `niet lullen maar poetsen` en bepaald niet bang om de mentaliteit van de havenstad naar het podium te brengen. “ Zo!” lijkt haar stopwoordje en haar accent wordt lekker aangedikt waar dat toepasselijk is. En dat is het nogal eens.

De korte verhalen die de artieste tussen de liedjes door vertelt zijn doorspekt met droge humor en zelfspot. De muziek die het trio brengt is zeer afwisselend  Zo is er prachtige Ierse muziek, een pittig Oost-Europees blok en aandacht voor de cajun en country muziek. De stijlen wisselen elkaar snel af, maar toch blijft het Nederlandstalig programma een geheel. Niet in het minst omdat de liedjes mooi zijn in hun eenvoud.

Verreweg de meeste liederen van Meijers hand zijn vrolijk. Toch zingt Meijers ook een aantal emotioneel gekleurde liedjes, voornamelijk over haar ouders. Ook een korte ode aan `gekke Marie`, een dakloze oude dame die zich ophoudt bij een bankje in Capelle aan den IJssel, roept trieste gevoelens op. Marjolein Meijers lijkt echter geen vrouw die bij de pakken neer gaat zitten en eindigt  met een happy end met solo`s van doedelzakspeler Walter Kuipers en accordeonist Onno Kuipers.

Promofilm

Entree: € 12,00
Kaarten bestellen: www.despylder.nl
Adres: de Spylder, Buorren 23, 8721 GM, Warns