In
Wanneer:
12 september 2020 @ 11:00 – 18:00
2020-09-12T11:00:00+02:00
2020-09-12T18:00:00+02:00
Waar:
Centrium/Hoofdstraat
Koudum
Kosten:
Gratis
Contact:
Centrium Commissie

De traditionele start van het culturele seizoen in Súdwest-Fryslan vindt dit jaar niet alleen plaats in Sneek, maar ook in Koudum en op andere plaatsen in de gemeente. Met inspirerende routes in zeker acht plekken trapt Súdwest-Fryslân zaterdag 12 september het nieuwe culturele seizoen in stijl af. Kunstenaars, musea, galeries en andere culturele aanbieders in de gemeente presenteren zich in Blauwhuis, Bolsward, Goënga, Heeg, Koudum, Sneek, Workum en Woudsend. Daarnaast treden er bands, orkesten, fanfares en andere gezelschappen in een intieme setting op.

Het UIT Festival begint op 12 september om 13.00 uur en de eindtijd wisselt per locatie. Het UIT Festival wordt georganiseerd door Cultuurplein Súdwest-Fryslân, waar Cultuur Kwartier Sneek (CKS) deel van uitmaakt. Het festival is de opvolger van het frUIT Festival. Lokale culturele organisaties in de steden en dorpen zetten 12 september een eigen route op. Voor Koudum is dat uiteraard de Centrium Commissie die zorgt voor een programma op het Centrium en in de Hoofdstraat waar ook galeries bij betrokken worden.

Alles bij elkaar wordt het een grote cultuurroute door de gemeente. Mogelijk wordt de route uitgebreid met Wommels en Makkum. De afgelopen maanden is door de leden van Cultuurplein Súdwest-Fryslân hard gewerkt aan een creatieve oplossing om de start van het culturele seizoen in coronatijd op een verantwoorde wijze te kunnen vieren. In 2019 werd het UIT Festival, dat traditiegetrouw bestaat uit optredens en een cultuurmarkt, uitgebreid met straattheater. De acht routes worden aangevuld met een deels gezamenlijk programma met (inter)nationale locatietheateracts. Daarnaast kunnen kinderen leuke en uitdagende opdrachten uitvoeren aan de hand van de Appelkaart.

Meer informatie en het laatste nieuws over het UIT Festival komt op cultuurkwartier.nl/uitfestival. Hier zal ook een digitale route met acts uit heel Europa gepubliceerd worden. Acts die mee willen doen kunnen zich melden via het Cultuurkwartier of bij de Centrium Commissie.

In Koudum geeft in ieder geval de bekende poppenspeler (Sesamstraat!) Lejo drie voorstellingen.