In
Wanneer:
2 mei 2018 @ 16:00 – 22:00
2018-05-02T16:00:00+02:00
2018-05-02T22:00:00+02:00
Waar:
Filmtheater Workum
Noard 106
8711 AK Workum
Programma filmtheater Workum @ Filmtheater Workum

Om 16:00 uur draait een prachtige film voor jong en oud, die zonder twijfel toegevoegd gaat worden aan de (lange) lijst met tijdloze Disney-klassiekers. Van de makers van Toy Story en Finding Nemo (VS 2017, 6 jaar, 105 minuten, animatie/avontuur/familie/komedie, Nederlands gesproken).

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Hij wil dolgraag net zo beroemd worden als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar muziek is verboden in zijn familie. Op mysterieuze wijze komt Miguel op de Dag van de Doden in het kleurrijke Dodenrijk terecht. Daar ontmoet hij de charmante oplichter Héctor en samen gaan ze op reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontdekken.

de Volkskrant: ‘In het creëren van droomwerelden toont Pixar zich met Coco wederom heer en meester.’
Het Parool: ‘Pixar raakt opnieuw alle emotionele snaren en het hiernamaals is een prachtig ontworpen, muzikale metropolis waarin de dood een aangename verlenging van het leven vormt.’

Om 20:00 uur volgt een oer-Hollandse film met Italiaans temperament. Origineel en sprankelend. Heerlijke, betoverende cinema. Opende het Nederlands Film Festival 2017 en was onbetwist een hoogtepunt (NL/IT/CA 2017, 90 minuten, drama, Nederlands/Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld).

Tulipani, de nieuwe film van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem, is een sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende.

De cast van de film bestaat uit Nederlandse, Italiaanse en Canadese acteurs. ‘Naast een aantal ijzersterke Italiaanse acteurs, waaronder Giancarlo Giannini, hebben we Gijs Naber in een hele aanstekelijke hoofdrol zoals we hem nog niet eerder zagen en introduceren we zijn tegenspeelster Anneke Sluiters: een nieuwe verschijning in de Nederlandse film, die grote indruk zal maken’.
Filmtotaal.nl: ‘Een weergaloos magisch verhaal.’ ????1/2
VPRO Cinema: ‘Sympathieke en uiterst elegante film.’ ????
AD: ‘Van Diem’s oog voor detail maakt Tulipani tot een waar kijkgenot.’ ????
Telegraaf: ‘Een bloemrijk sprookje.’ ????

Voor meer informatie over bovenstaande films en het reserveren van zitplaatsen kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films.