In
Wanneer:
10 mei 2022 @ 19:30
2022-05-10T19:30:00+02:00
2022-05-10T19:45:00+02:00
Waar:
De Klink
Kosten:
Gratis
Presentatie: Het groenbeheer nader bekeken @ De Klink

Op 10 mei 2022 geeft Douwe de Groot, beleidsadviseur groen gemeente Súdwest-Fryslân, een presentatie met als titel ‘Het groenbeheer nader bekeken’.  Deze presentatie is in dorpshuis De Klink te Koudum en begint om 19.30 uur. In de presentatie gaat Douwe de Groot in op allerlei aspecten waar de gemeente mee te maken heeft in het onderhoud van het openbaar groen. Daarbij gaat het om zaken als biodiversiteit, maar ook bijvoorbeeld om praktische zaken als steeds meer kabels in de grond. Ook krijgt de gemeente te maken met de bweoners en allerlei belangenverenigingen.

De gemeente Súdwest-Fryslân onderhoudt ruim 1.200 ha. openbaar groen. Het groen levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving, de biodiversiteit en gezondheid van mensen. Groen is een oplossing in allerlei maatschappelijke opgaven waar we voor staan, zoals droge voeten, schone lucht, CO2 -en wateropvang en koelte bij hete dagen. Voor alle gebruikers geldt dat ze erop moeten kunnen vertrouwen dat ze zich veilig kunnen verplaatsen en mogen genieten van een diversiteit aan groen.

Door middel van beheer en onderhoud garanderen we de instandhouding en het functioneren van het groen, spelen we in op de ontwikkelingen, dragen zorg voor de optimale levensduur van het gemeentelijke groen en zorgen we voor vervanging aan het einde van de levensduur. In de praktijk lopen we tegen nieuwe ontwikkelingen aan zoals een sterke afname van de biodiversiteit, toename van ziekten en plagen in bomen, extreme weersomstandigheden, een toename van kabels en leidingen in de ondergrond, wensen voor meer bos, toename verstening in tuinen, etc.

Hoe speelt de gemeente in op deze ontwikkelingen? Wat kan er volgens u beter? Wat kunnen de bewoners, bedrijven en belangenverenigingen van Koudum hierin betekenen? Tijdens deze presentatie gaan we vooral in op het bomenbeleid, bermbeheer (insectennetwerk) en actie Steenbreek.

Tijdens de avond is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

We zien elkaar graag op 10 mei.
Douwe de Groot