In
Wanneer:
1 juni 2019 @ 14:00
2019-06-01T14:00:00+02:00
2019-06-01T14:15:00+02:00
Waar:
Oldeferdpark
Kosten:
Gratis

Op zaterdag 1 juni om 14.00 uur kunnen alle Koudumers naar de officiële opening van het Oldeferd Ontmoetingspark. Onder de naam ‘Beleef, Ontdek & Ontmoet’ vindt er een mooi feestje plaats met diverse activiteiten voor jong en oud.

Het projectplan Oldeferd Ontmoetingspark Koudum is drie jaar geleden gestart door twee moeders. De groep is gegroeid tot een werkgroep van zeven mensen en veel bevlogen vrijwilligers, allen inwoners van Koudum. Vorig jaar ontving dit project subsidies van It Iepen Mienskipfûns Fryslân, de gemeente Súdwest-Fryslân en het Rabo Coöperatiefonds, maar er kwamen ook prachtige bijdrages uit het dorp zelf. Dit alles is gebruikt om het park te transformeren naar een ontmoetingspark voor Koudumers door Koudumers met een fantastisch resultaat. Er zijn bospaadjes aangelegd, de bestaande paden zijn opgeknapt en er zijn nieuwe bruggen geplaatst zodat het park nu ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en rollators.

Voor de kinderen is er een waterspeeltuin met glijbaan en de bijen zoemen inmiddels blij door de diverse bloemenweides. Eigenlijk is het iedere dag een feestje in het park en doet het ontmoetingspark zijn naam ook echt eer aan. Er zijn veel handen ineen geslagen om te komen tot wat het park nu is. Het Team Oldeferd Ontmoetingspark Koudum  is daar met recht trots op en nodigt alle Koudumers uit om de opening van het vernieuwde park mee te vieren.