In
Wanneer:
25 oktober 2018 @ 20:00
2018-10-25T20:00:00+02:00
2018-10-25T20:15:00+02:00
Waar:
De Klink
ds.Tinholtstraat 1
8723 CW Koudum
Kosten:
€ 12,--, met bibliotheekpas € 10,-- inclusief koffie of thee
Contact:
Stichting Historisch Koudum

Ad van Liempt, bekend van onder andere de tv-programma’s Andere Tijden en daarvoor Nova, zal op 25 oktober in De Klink in Koudum een lezing verzorgen met de titel: Na de Bevrijding. Onder deze naam maakte de NTR een tv-serie waarbij Ad van Liempt het boek schreef.

Na de bevrijding

Nederland explodeerde zo ongeveer toen het bevrijd werd van de Duitse bezetter. Dagen, weken, hier en daar zelfs maanden duurde het feest van die vrijheid.

Maar daarna volgde voor iedereen de ontnuchtering. Het immense verdriet in de uitgedunde Joodse gemeenschap toen die zich realiseerde dat bijna niemand van de gedeporteerde familieleden en vrienden zou terugkeren. De machteloosheid van grote delen van de bevolking over dat het allemaal zo langzaam ging, de wederopbouw, de mogelijkheid om zelfstandig te wonen, het verdwijnen van schaarste en armoede. De ongerustheid over die bandeloze jeugd die nergens meer naar luisterde. En boven alles uit de toenemende dreiging van een naderende oorlog met Indonesië. Weer oorlog?

Ja, weer oorlog, nu door onze eigen regering begonnen en opnieuw gepaard gaande met geweld, eindeloos durende onderhandelingen en heel veel slachtoffers. Het waren loodzware jaren, waar geen einde aan leek te komen.

Meer informatie

De organisatie van deze avond is in handen van Bibliotheken Mar en Fean, De Súdwester en St. Histoarysk Koudum.
De lezing van Ad van Liempt vindt plaats in De Klink (Ds. L. Tinholtstraat 1) in Koudum en start om 20.00 uur.
De entree is € 12,–, maar met een geldige bibliotheekpas mag je voor € 10,– naar binnen. Een kopje koffie of thee is daarbij inbegrepen.

Aanmelden

Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Muizelaar en bij de Bibliotheek Koudum. Aanmelden is ook mogelijk via e-mail of telefonisch: 0514-700228.