In
Wanneer:
10 september 2022 @ 21:30
2022-09-10T21:30:00+02:00
2022-09-10T21:45:00+02:00
Waar:
Centrium
Frieslandplein (hoek Hoogstraat/Hoofdstraat)
Koudum
Kosten:
Gratis
Contact:
Centrium Commissie/UIT Festival Súdwest-Fryslân
Jack Bottleneck @ Centrium
Het is de tweede zaterdag van de Koudumer Feestweek én het is de zaterdag van het UIT Festival Súdwest-Fryslân, de start van het culturele seizoen in onze gemeente. Redenen genoeg om een Friese superster te presenteren op het Centrium, het bijzondere openluchtpodium midden in Koudum. Op zaterdagavond om 21.30, aansluitend op de avondoptocht van de versierde en verlichte wagens, treedt Jack Bottelneck op met zijn band. De muziek valt in te delen bij ‘americana’ met herkenbare snufjes blues, bluegrass en country geluid, waarbij gitaren en banjo’s elkaar afwisselen.
Met een veelzijdig repertoire slaagt Jack Bottleneck met zijn band er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. Het doorleefde ‘korrel 40’-stemgeluid van Jack wordt muzikaal ondersteund door ‘Bluesman’ Herman  Frank en de doorgewinterde muzikanten Johannes Blanksma op drums en Rob Taekema op bas. De nummers die Jack Bottelneck ten gehore brengt zeggen veel over z’n leven en je proeft aan alles dat hij de muziek leeft die hij speelt ! Jack  liep namelijk niet de weg van de massa, maar zijn eigen weg inclusief zonden en dwalingen en zinnen als ”Sometimes I ramble, I get drunk, I gamble, ain’t nobody’s business if I do” klinken uit Bottlenecks  mond dan ook zeer gemeend.
Over zijn zijn begin dit jaar uitgekomen cd Cow Country schreef Jacob Haagsma in de Leeuwarder Courant:  “Het lijkt misschien een enigszins uitgekauwd genre waarin Jack Bottleneck zich begeeft, en dan vergrijpt hij zich ook nog eens vooral aan covers en traditionals. Maar zodra hij zijn strot opentrekt, wordt meteen duidelijk dat dit beslist geen overbodige plaat is. Want die strot, die stem, daar draait het om bij Jack Bottleneck: ruig en rauw, gezandstraald door het leven zelf, de rafels hangen er nog aan.”