In
Wanneer:
16 maart 2019 @ 20:00
2019-03-16T20:00:00+01:00
2019-03-16T20:15:00+01:00
Waar:
De Klink
Kosten:
€ 19,00
Contact:
It wie op in simmerjûn @ De Klink

PIER 21 mei Jan Arendz en Joke Tjalsma – Frysktalich – ‘It wie op in simmerjûn’

Theo en Anneke ha elkoar op lettere leeftyd fûn. Theo helpt sa goed as er kin by it finen fan in noflik plak yn in fersoargingshûs foar Anneke har heit en mem, Daniël en Wimmy. Mar Daniël en Wimmy wolle net ôfhinkelik wurde en ha hiele oare plannen. Tegearre wolles y út it libben stappe, nei in leste dûns op Ít wie op in Simmerjûn’.

It stik lit 4 minsken sjen dy’t plannen meitsje hoe’t it fjierder mei it libben moat. Mar it libben giet somtiden syn eigen gong.

Tragiekomedie ‘It wie op in simmerjûn’

Theo en Anneke hebben elkaar op latere leeftijd gevonden. Theo helpt Anneke zo goed als hij kan bij het vinden van een fijne plek in een verzorgingstehuis voor haar vader en moeder, Daniël en Wimmy. Die zijn op een leeftijd dat ze allang niet meer op pad kunnen met Daniëls grote hobby, het draaiorgel. Maar Daniël en Wimmy willen niet afhankelijk worden en hebben hele andere plannen. Samen willen ze uit het leven stappen, na een laatste dans op ‘It wie op in simmerjûn’.

De voorstelling laat vier mensen zien die plannen maken voor de rest van hun leven. Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang… Gerenommeerde acteurs Jan Arendz en Joke Tjalsma spelen zowel het jonge als het oude stel. Ze staan voor het eerst samen op het podium in dit nieuwe stuk van Bouke Oldenhof. Eerder schreef Oldenhof ‘Feteranen’, dat in 2017 werd uitgeroepen tot het beste Friestalige toneelstuk 2013-2016. Velen kennen Joke Tjalsma van ‘Marijke Muoi’, waarin ze een glansrol vertolkte. Jan Arendz tourde recent succesvol door de provincie met ‘Bokwert’.

De regie van ‘It wie op in simmerjûn’ is in handen van Jos Thie, vaste regisseur bij Pier21 en de man achter de grote 2018-productie ‘De Stormruiter’.

Kaarten (€ 19,00) kunnen gekocht worden bij boekhandel Muizelaar (Hoofdstraat 10, Koudum), via VanPlan.nl of aan de zaal.
De voorstelling wordt in onze regio ook gespeeld in It Heidenskip (1 februari) en Warns (24 februari).

Lezing in bibliotheken n.a.v. deze voorstelling

De Friese bibliotheken organiseren n.a.v. deze voorstelling diverse lezingen. Zo is er op 7 maart in de bibliotheek van Koudum een lezing van Anne Joossen over hedendaagse uitvaart.