In
Wanneer:
16 mei 2018 @ 16:00 – 22:00
2018-05-16T16:00:00+02:00
2018-05-16T22:00:00+02:00
Waar:
Filmtheater
Workum
Filmtheater Workum @ Filmtheater

Filmtheater Workum

Startdatum: mei 16
Begintijd: 16:00
Eindtijd: 22:00

Woensdag 16 mei is het filmtheater open!

Om 16:00 uur draait de derde film in de vrolijke reeks naar de succesvolle boeken van Tosca Menten over de hartverwarmende vriendschap tussen een oeroude mummie (Dummie) en een jongen (Goos) uit Polderdam (NL 2017, alle leeftijden, 82 minuten, familiefilm/avontuur, Nederlands gesproken).
Dummie heeft heimwee en wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken. Na enige moeite weet Dummie een paspoort en geld te bemachtigen voor het avontuur en stapt samen met Klaas, Goos en Juffrouw Friek in het vliegtuig. Maar is de tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden?

de Volkskrant: ‘…Een fantasie-Egypte is het, dat eerder doet denken aan Indiana Jones en sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Het past bij de fantasievolle, onderhoudende avonturenfilm, die wederom uitblinkt in (visuele) slapstick en ietsjes minder in emoties.’
Eyefilm: ‘Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet heeft een geslaagde artdirection die de mysterieuze en exotische sfeer van het oude en nieuwe Egypte oproept. De film is niet alleen spannend maar ook komisch met name door het fysieke, slapstickachtige spel van Dummie.’

 

Om 20:00 uur volgt de winnaar van 2 Oscars (Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Mannelijke Bijrol), 5 Bafta’s (Britse Oscars) en 4 Golden Globes: het misdaaddrama dat verlies, woede en (wan)hoop op een duister komische wijze de revue laat passeren (VK/VS 2017, drama/misdaad, 115 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld).
Nadat er maanden voorbij zijn gegaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.

De Morgen: ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is pure perfectie’
de Volkskrant: ‘Een western die laat zien hoe onrecht nietsontziende woede kan ontketenen, past perfect bij deze tijd. De harde humor van McDonagh en de komische timing van de acteurs maken het compleet.’

Filmtotaal: ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri verdiende elke Globe die hij won en gaat zonder twijfel tot de beste films van het jaar behoren. Overslaan is geen optie.’
NRC: ‘Francis McDormand schittert als actievoerende, rouwende moeder in een gitzwarte geweldskomedie.’

Deze twee films sluiten de eerste helft van dit filmjaar af. Het filmtheater is in juni, juli en augustus gesloten. We wensen iedereen een fijne zomervakantie toe en hopen u in september opnieuw te verwelkomen.

Voor meer informatie over bovenstaande films en het reserveren van zitplaatsen kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl . Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films.