In
Wanneer:
22 maart 2019 @ 16:00 – 18:00
2019-03-22T16:00:00+01:00
2019-03-22T18:00:00+01:00
Waar:
Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
Koudum
Kosten:
Gratis
Contact:
Galerie Lytse Skientme

Op vrijdag 22 maart van 16.00 -18.00 uur is de openingsreceptie van de voorjaarsexpositie van Galerie Lytse Skientme in Koudum. Op deze expositie zijn schilderijen te zien van Marian Langevoort en Gerda Douma en glasobjecten van Sofie Raateland.

De expositie start op 21 maart en loopt tot en met 11 mei. Marian Langevoort exposeert abstracte schilderijen, Gerda Douma stillevens in olieverf en Sofie Raateland glaskunst.

Marian Langevoort uit Zwolle wordt geïnspireerd schilders als Robert Zandvliet en Mark Rothko. Verder vindt ze haar inspiratie in talloze onderwerpen: het nieuws, de natuur, maar net zo goed een dichtbundel. Haar werk ontstaat vanuit maatschappelijke betrokkenheid, spiritualiteit en intuïtie. Om de verbeelding van de kijker niet te beïnvloeden dragen sommige abstracte doeken geen titel.

Gerda Douma woont in Leeuwarden waar ze met andere kunstenaars kunstwinkel Ogenblik runt. Haar stillevens van olieverf op doek of paneel zijn realistisch geschilderd met aandacht voor detail. Ze schildert graag oude voorwerpen. Die vertonen sporen van de gebruiker, waardoor ze schilderachtig worden.

Sofie Raateland (Groningen) is eerst opgeleid tot muziekdocent en werd later ook beeldend kunstenaar. Ze maakt sinds enkele jaren ook glasobjecten. Glas is een inspirerend materiaal waar met levendige kleuren gewerkt kan worden. Het werkproces is ambachtelijk, maar ook creatief, en bij glasfusen draagt ook het stookproces bij aan het uiteindelijke werk.

Bij de openingsreceptie – met een praatje plus een hapje en een drankje – is iedereen van harte welkom. De kunstenaars zullen op de openingsreceptie aanwezig zijn. Galerie Lytse Skientme zit in de Hoofdstraat nummer 26 in Koudum.

Marian Langevoort

 

Sofie Raateland

Gerda Douma