In Geen categorie

Op vrijdag 4 juli, de dag dat de basisscholen ‘s middags hun deuren sluiten voor een lange zomervakantie, zal voor de tweede maal de barbecue van Koudum georganiseerd worden. Plaats van handeling zal, net zoals vorig jaar, het Dobbeterrein zijn.

Weet u nog, vorig jaar? Die prachtige dag in juli. Na een dag hard werken, thuis komen, de werkkleren omwisselen voor wat makkelijks, de kinderen mee en dan lekker naar het Dobbeterrein.

Volgens ons was vorig jaar de aanzet van een lange en bovenal lekkere traditie.

Stel je eens voor. De kinderen hebben officieel zomervakantie gekregen, het is – hopelijk – lekker warm zomerweer, heit komt ‘s middags thuis van het werk en is aan weekend toe. Even geen boontjes met gekookte aardappels en een sudderlapje, maar de korte broek aan en op de fiets naar het Dobbeterrein. Eenmaal op de Tinholtstraat ruik je de barbecue al, de geur van gebakken vlees, de gezelligheid van een bbq, de achtergrondmuziek en een lekker koel drankje doen de rest. Kortom, is er een betere manier denkbaar om de start van de zomervakantie te vieren? Wij denken van niet.

Terwijl de volwassenen met elkaar staan te praten, kunnen de kinderen zich uitleven op het springkussen of in de Kids’ corner zich mooi laten maken. Vlees van de slager, stokbrood van de bakker, fris fruit van de groenteman en drankjes van De Klink zijn een ideaal recept voor een geslaagde avond. Uiteraard onder voorbehoud van de weergoden.

De barbecue is voor iedereen en daarom opent De Klink ‘haar deuren’ om alle dorpsgenoten uit te nodigen om op vrijdag 4 juli vanaf een uurtje of half zes (later mag uiteraard ook) de boel de boel te laten en lekker uit eten gaan in de buitenlucht. Bbq´s, eten en drinken staan al klaar.

Eind juni zal er een huis-aan-huisfolder in Koudum worden verspreid met meer informatie. Het lekkere weer is ondertussen al besteld en neem vooral zoveel mogelijk vrienden, familieleden, kennissen, buren en andere gasten mee.

Tot dan!

De activiteitencommissie De Klink

Tot 4 juli op het Dobbeterrein