In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (269)

Koudum, 19 september 2020. WEDSTRIJDNUMMER 01 (969), 37e seizoen, donderdagavond 17 september 2020.

VIRUS VELDT VOETBAL VETZAVOT VOORLOPIG NIET!

Donderdagavond 21.30 uur. Onwennig staan 9 actieve leden van VETZAVOT in een uitgeklede sporthalkantine onwennig, op anderhalve meter van elkaar. Na een welkomstwoordje van Jarig en uitleg over de “coronasporthalregels”, werd besloten, ondanks het geringe aantal spelers, toch maar te gaan voetballen. Ontbraken: Wicher v.d. Wal (100% Lock Down tot sept. 2021!), Sietze v.d. Wal (verkouden, thuis thuisisolatie), Bennie Hofman (vakantie paradijs op Terschelling draaiende houdend), Pieter de Jong (lang niet gesignaleerd, onderweg naar ergens?) en scheidrechter Sietse Abma ( onderhoud weg Workum – Bolsward zodat de VETZAVOTTERS in de toekomst weer veilig naar Bolsward kunnen om te winkelen). Dubbelrol voor Hendrik. Hij was invaller doelman bij de witten en tevens scheidsrechter. E.e.a. was door Hendrik bepaald. Inspraak: niet! Pogingen om de opstellingen te wijzen: volstrekt kansloos! Dus werd er na Hendrik ‘s snerpend beginsignaal afgetrapt. Dus gingen Albert Fekken, Eelke v.d. Meer, Jan Buma en Auke Leenstra van start in het blauw en Hendrik Kamstra, Gerrit Hiemstra, Alle Kampen, Sytze Folkertsma en Jarig Tjoelker mochten hun kunsten vertonen voor het witte team. Alsof er geen zomerreces of lock down was geweest, werd er vanaf de aftrap weer fanatiek gestreden voor de winst. Auke schreef binnen  een minuut al historie! Hij gaat de geschiedenisboeken in als eerste doelpuntenmaker van het seizoen 2020-2021! Jan Buma was tegen half elf, vlak voor het eindsignaal van de uitstekend leidende s.r. Hendrik, de maker van de gelijkmaker.

Scoreverloop: wit – blauw: 0-1 Auke, 1-1. Sytze 2-1. Sytze 2-2. Auke, alweer via een afstandsschot, 2-3. Albert na prima aangeven van Auke, 3-3. Alle, uit een corner van Jarig, 4-3. Sytze 5-3. Na zoveel goals laste de s.r. een verkoelingsperiode in. De tweede helft kreeg het blauwe team versterking: Gerrit kwam hen helpen. Meteen resultaat: Auke zorgde voor 5-4. Via de milt van Alle trok Albert de stand weer gelijk, 5-5. Sytze sprak zijn reserves aan en werd beloond: 6-5.  Het slotakkoord was voor Jan: hij smaakte het genoegen om voor de eindstand te tekenen: 6-6!!

KLEEDKAMER PERIKELEN.

Tijdens de noodzakelijke verkleedpartij werd er al een prijs toegekend. Auke  was de gelukkige.

Hij kon dit nieuwe seizoen van start gaan als de man met de mooiste sportschoenen!

NAZIT.

Tijdens de nazit werd de positie van invaller doelman Hendrik ter discussie gesteld. Als sinds zijn aantreden spelend voor blauw wil dat team hem graag afstaan aan het witte team. Echter, alleen als keeper. Het witte team daarentegen wil hem niet aan zich binden. Zij blijven hun eigen doelwachters Bennie en Sietze trouw! Zowel het witte als het blauwe team verdenken Hendrik in sterke mate van “Matchfixing”!! Dit gezien zijn manier van “keepen”!

SPREUK VAN DE WEEK.

Verander nooit een winnende ploeg, maar altijd een verliezende.                                             ©jt