In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (268)

Koudum, 14 maart 2020. WEDSTRIJDNUMMER 23 (968),36e seizoen, donderdagavond 12 maart 2020.

VIRUS VELDT VOETBAL VETZAVOT!

Deze avond werd VETZAVOT geconfronteerd met het feit dat alle sport stil was gelegd. Door het corona virus. Zo kreeg ook VETZAVOT de vraag wat te doen. Nu heeft VETZAVOT democratie  hoog in het vaandel staan! Daarom trokken de aanwezige VETZAVOTTERS zich terug in de kleedkamer voor spoedoverleg. En na rijp beraad besloot de oudere garde zich aan te sluiten bij het algemene besluit om te stoppen met sporten. Omdat ze er toch waren, besloten de 10 aanwezige actieve spelers om voor de laatste keer dit seizoen een wedstrijdje te spelen. Door dit besluit stuurde scheidsrechter Sietse Abma de volgende teams de vloer op: Sietze, Gerrit, Alle, Pieter en Sytze namens het witte team en Eelke, Albert, Auke, Jan en Hendrik in het blauwe shirt. Om 21.47 uur blies de s.r. voor de eerste keer op zijn fluit en al na één minuut wist Gerrit met een verwoestend schot Eelke te verrassen en hem volkomen kansloos te laten. Dit ging bijna ten koste van het rechteroor van Hendrik. Negen minuten later een solerende Sytze. Hij slalomde door de blauwe verdediging en liet Eelke geen kans. Dit probeerde hij vier minuten later nog een keer. Nu kruiste zijn schot de vuisten van Eelke. Helaas voor Eelke, hij stompte de bal pardoes voor de voeten van Alle. En dan weet je de afloop wel: 3-0! Tevens de ruststand. In de rust enig gemopper uit de blauwe hoek. Zij misten Wicher zo! Om dit grote blauwe leed enigszins te verzachten besloot scheidsrechter Sietse in al zijn wijsheid om dan maar voorzichtig mee te doen met het blauwe team. Dit heeft het witte team geweten! Al na zes minuten in de tweede helft wist Albert vanaf de zijlijn een keihard schot op Sietze los te laten. Die wist de bal nog wel met beide vuisten te beroeren maar niet voldoende om een doelpunt te voorkomen. Goal!! 3-1.  Reeds drie minuten later wist Hendrik met een fraaie pass Sietse A. te bereiken die op zijn beurt de keeper wist te verschalken. 3-2. Het witte team probeerde nog van alles om ook nog eens te scoren. Zelfs de keeper van het witte team ging mee voetballen. Door te ver uit zijn doel te komen werd hij verrast. Het was Sietse A. die met een prachtige boogbal hem wist te verrassen. 3-3. Deze actie leverde meteen de eindstand op na een mooie wedstrijd. Om 22.27 uur werd dit voetbalseizoen voor VETZAVOT afgesloten. De mannen van VETZAVOT hadden graag nog twee avonden willen voetballen maar om de bij iedereen bekende reden vond zelfs VETZAVOT het heel verstandig om nu te toppen. VETZAVOT hoopt in september allen weer in goede gezondheid aan de start van het nieuwe seizoen te zien.

NAZIT.

In de nabespreking in de kantine werd nog uitvoerig stil gestaan bij de ontstane situatie. Ook kreeg de laatste wedstrijd nog enige aandacht. Niet het spel, de uitslag of de gevolgde tactiek werd besproken. Alle aandacht ging uit naar HENDRIK. Hij zat er wat verloren bij. Zeer oor. Het schot van  Gerrit waaruit de eerste goal ontstond had hem een vuurrood rechteroor bezorgd! Om het leed te verzachten zat hij met een gekoeld glas tegen zijn oor. Was de pijn iets draaglijker. Na enige versnaperingen werd afscheid van elkaar genomen in de hoop elkaar in september weer te treffen op de sportvloer. Misschien zelfs al iets eerder. Om met elkaar op reis te gaan!