In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (267)

Koudum, 07 maart 2020. WEDSTRIJDNUMMER 22 (967),36e seizoen, donderdagavond 05 maart 2020.

WICHER VAN DER WAL LEIDT BLAUW NAAR DE WINST!!

VETZAVOTTERS wisten even niet wat hen overkwam. Stond VETZAVOT met een hele pagina in de krant! Met foto’s! In GROOT BOLSWARD-IJSSELMEERKUST. Nog een wonder dat er donderdagavond 13 VETZAVOTTERS op de wekelijkse bijeenkomst ten tonele verschenen. Waarschijnlijk eerder van huis gegaan. Onderweg diverse malen aangesproken. He, je staat in de krant. Wat leuk! Wist niet dat jij op jou leeftijd nog voetbalde. Gelukkig hielp scheidsrechter Sietse Abma iedereen weer met beide benen op de grond. Er moest, ondanks alle aandacht weer gewoon worden gevoetbald. Dus gingen dezelfde teams als vorige week de strijd met elkaar aan. Keeper Eelke v.d. Meer, Albert Fekken, Jan Buma, Wicher v.d. Wal, Hendrik Kamstra en Auke Leenstra namens blauw. Alle Kampen, Pieter de Jong, Gerrit Hiemstra, Sytze Folkertsma, Jarig Tjoelker en doelman Sietze v.d. Wal namens het witte team. Nadat bij iedereen getemperatuurd was en er bij niemand koorts was vastgesteld kon er zonder mondkapjes worden afgetrapt. Van meet af aan een overwicht van het witte team. Hierbij bleef het blauwe team schadeloos. Het keiharde en onwrikbaar duo Hendrik en Jan gaven (bijna) niets weg. Met uitvallen was het blauwe team levensgevaarlijk. Snelle spits Wicher was voor de achterhoede van wit een ware plaag. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Wicher de score opende. Met één van zijn befaamde schroeiende schoten was hij Sietze v.d. W. de baas. Het werd er zelfs voor de witten niet beter op toen Wicher zijn kunststukje nogmaals opvoerde. Weelde voor blauw: 2-0. Met die stand werd er gerust. Na de pauze weer opdringerige witten. Niks geleerd van de eerste helft! Het was alweer Wicher die het opportunistisch spelende witte team afstrafte. Weer was hij de verdediging van wit te snel af. 3-0 voor het blauwe team. “Nog even uitspelen en de buit is binnen” moet de gedachte zijn geweest bij blauw. Dat dachten zij nog steeds toen Alle Kampen op zijn karakteristieke wijze tegen scoorde. 3-1. Toen na de allermooiste aanval van de avond Sytze aansprakelijk was voor de tweede goal van wit, ging het de blauwen even spreekwoordelijk dun door de broek! Wit rook bloed. Met keeper Sietze in de spits werd het nog heel spannend. Jammer voor wit, wat ze ook in de strijd gooiden, het wilde maar niet lukken de granieten verdediging van blauw te breken. Dus mocht scheidsrechter Sietse Abma deze wedstrijd affluiten met een zege voor het blauwe team.

NAZIT.

Het laat zich raden wat er tijdens de nazit ter tafel kwam! Natuurlijk het paginagroot artikel in de krant over VETZAVOT! En, de aandacht die vervolgens Koudum.nl aan het artikel gaf. Commentaar van de leden houdt VETZAVOT binnenshuis. Ook het coronavirus kwam vanzelfsprekend op tafel. Evenals het heerlijke hapje van Boukje. Jammer dat tegelijkertijd ook het onderwerp hondenpoep werd aangesneden! Als klap op de vuurpijl presenteerde de penningmeester een overzicht van wat VETZAVOT het afgelopen jaar had verbrast. Er bleek nog iets van een batig saldo te zijn. Voor de VETZAVOTTERS goed genoeg!  Voor een sluitende begroting voor de komende tijd: veel te weinig! Het bestuur beraadt zich op te nemen maatregelen.

SPREUK VAN DE WEEK.

Het talent is één van de meest trieste wegen die overal toe leiden.                                                    ©jt