In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (255)

Koudum, 01 december 2019. WEDSTRIJDNUMMER 10 (955),36e seizoen, donderdagavond 28 november 2019.

WIT VERLIEST SPELER MAAR WINT DE WEDSTRIJD! TOPPER ALLE FLIKT HET WEER!!

Vol goede moed begonnen twaalf spelers aan de wedstrijd. Beide partijen met 6 man. Het vaste blauwe team met Eelke, Albert, Jan, Hendrik, Wicher en Auke. Het witte team werd vertegenwoordigd door Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Pieter, Gerrit, Alle en Jarig. Onder de altijd bezielende leiding van scheidsrechter Sietse Abma begonnen  beide partijen vol gemoed aan de wedstrijd. Die was nauwelijks 5 minuten oud toen het witte team al de eerste dreun kreeg te verwerken. Jarig moest geblesseerd het veld verlaten. Deze meevaller voor het blauwe team, zij konden met een man meer de wedstrijd vervolgen, gaf hen wellicht het gevoel van: “dit moet kunnen vanavond”. Onderschatting? Het witte team wist dat er een tandje bij moest!  En wat voor tandje! Toen de goed fluitende en hevig coachende scheidsrechter Abma de rust aankondigde, was er een stand bereikt van 5-1 in het voordeel van het witte team!! De weer eens ouderwets op dreef zijnde Alle Kampen leverde in één helft een gave hattrick af! Toen Alle wat gas terug nam, deed Sytze ook nog een duit in het zakje: hij scoorde twee maal. De goal van blauw kwam op naam van Wicher. Toch raapten de blauwen alle moed bijeen en wilden perse de tweede helft nog spelen. De tot op het bot vermoeide witte team bleef het tweede bedrijf weinig anders over dan verdedigen. Het gelukte Auke als eerste om de achterstand te verkleinen naar 5-2. Er gloorde weer hoop aan de horizon voor de blauwen, die bijna onmiddellijk weer werd teniet gedaan: Alle scoorde zijn vierde goal! 6-2. Wie dacht dat dit de genade klap was voor blauw kwam bedrogen uit. Onverstoorbaar gingen de blauwen door met beuken op de goal van keeper Sietze v.d. Wal. En jawel hoor,  de vreselijk in het nauw gebrachte Sietze zag, op een gegeven moment geen kleurverschil meer. Hij plaatste de bal pardoes voor de voeten van Auke die met dat cadeautje wel raad wist: 6-3. Gelijk daarna was het Pieter die blauw nog meer hoop verschafte: hij scoorde in eigen doel. 6-4. Nadat Wicher zijn tweede goal van de avond scoorde en dus de anschluss tot stand bracht (6-5) ging het de witten bijna dun door de broek. Voor Alle het sein om zijn benen in de hoge hoogste versnelling te plaatsen.  Eerst kwam hij op volle snelheid een uitgelopen keeper Eelke tegen. Liep voor Eelke niet goed af. Hij kwakte in volle lengte tegen de vloer. Schade: een “seare bealch”! Bij een volgende rush van Alle waarbij hij op zijn onnavolgbare wijze door de blauwe linies slalomde gaf hij de beurs geworden Eelke ook nog eens het nakijken: 7-5. Alle zijn vijfde goal!! Mede door tijdrekken van wit en ondanks tijdrekken van de s.r. kwam er uiteindelijk geen verandering meer in de stand.

KLEEDKAMER PROBLEEM.

Bij het omkleden voor de wedstrijd kwam een niet met name genoemde speler (wet op de privacy) er achter dat zijn fles shampoo niet goed was afgesloten. Alles er onder! Voor zijn tenue geen ramp. Kregen de tegenstanders dit keer geen kans op shirt en of broek trekken.  Voor zijn schoenzolen minder prettig. Bij de warming up bleek lopen geen optie. Glijden ging uitstekend!

NAZIT.

De nazit verliep zoals gebruikelijk. Met een volledig uitgeruste Boukje. Zij was ’s nachts om 12.00 uur teruggekeerd van vakantie!! Onder het genot van de gebruikelijke drankjes  en met het “hapje van Boukje” werd het reuze gezellig. Voor de tijdens de wedstrijd botsende Eelke en Alle had de s.r. een goed bedoeld advies: nieuw remvoeringen laten implanteren!

SPREUK VAN DE WEEK. Als het is zoals het is dan is het zo.                                                                                                  ©jt