In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (254)

Koudum, 23 november 2019. WEDSTRIJDNUMMER 09 (954),36e seizoen, donderdagavond 21 november 2019.

MEER MANS MET ’N MAN MEER!!

De rollen omgedraaid. Vorige week het blauwe team met een man meer. Deze week het witte team. Eelke, Hendrik, Wicher, Auke en Jan moesten gehuld in het blauw het opnemen tegen de in het wit gestoken Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Alle, Gerrit, Pieter en Jarig. Natuurlijk weer onder leiding van “De Wijze van de Westeweg”, Sietse Abma. Zoals verwacht bij een overtal situatie, het witte team oogde, in de het begin, sterker. De uitvallen van blauw waren gevaarlijker! Toch wist wit de score te openen. Sytze F. schoot een bres in de blauwe muur waardoor doelman Eelke kansloos werd. 1-0 voor het witte team. Verwoede pogingen van blauw werden niet beloond. Steeds weer stond keeper Sietze v.d. Wal succes voor blauw in de weg. De voorsprong voor wit werd opgeschroefd door de al twee weken droog staande Alle. Na twee weken in de tang te hebben gezeten bij Hendrik, gelukte het hem zich uit de greep te bevrijden en meteen even te scoren! 2-0. Nog voor rust zou er nog tweemaal worden gescoord. Uit de allermooiste aanval van de avond wist blauw het vijandelijk doel te doorboren. Met een zgn. “wippertje” wist Wicher de witte verdediging te omzeilen en Auke te bereiken die genadeloos raak schoot. 2-1. De andere goal kwam, hoe kan het ook anders, op naam van, hoe kan het ook anders, Alle! Geholpen door Gerrit wist hij zich van het juk van Hendrik te ontdoen. Toen een blauwe verdediger ook nog eens in de fout ging wist hij Eelke kansloos te laten. 3-1. Met deze stand gaf de s.r. de mannen enige tijd rust. De tweede helft was lang niet zo goed als de eerste. Het betere voetbal kwam van het blauwe team, het broddelwerk van wit. Sietze v.d. Wal gaf als keeper niks meer weg. Het blauwe team, gecoacht door de s.r. aanvankelijk ook niet. Heel veel corners van wit leverden niks op. Totdat…………  het weer Alle was die bij een serie van vier corners voor wit toch weer dat ene gaatje wist te vinden. 4-1. Commentaar van Eelke: “it wiene allgear poaten. Ik seach gjin kloaten”. Eindstand 4-1. Afwezigen deze avond: Bennie Hofman en Albert Fekken.

NAZIT.

Tijdens de nazit werd de verjaardag van Eelke (78!) en van Alle (75) op gepaste wijze herdacht. Na enige versnaperingen en het behandelen van enkele wereldproblemen kwam de s.r. met het idee om als VETZAVOT naar het Malieveld in Den Haag te gaan om te protesteren. Moest nog even worden overlegd waar tegen dan. Het werd uiteindelijk de op handen zijnde pensioenkorting! Op s.r. Abma na, ontvangt elke VETZAVOTTER  pensioen. Als enige beroepschauffeur binnen de gelederen van VETZAVOT, bood Sietse Abma aan het vervoer te regelen. Vervoermiddel: de veekar van Gerrit.

SPREUK VAN DE WEEK.

100 gram praktijk is meer waard dan een ton theorie.                                                                               ©jt