In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (246)

Koudum, 29 september 2019. WEDSTRIJDNUMMER 02 (947),36e seizoen, donderdagavond 26 september 2019.

WEERGALOZE ALLE KAMPEN!!!

Net als vorige week: 10 spelers beschikbaar zij het in een iets ander samenstelling. En, gelukkig ook weer scheidsrechter Abma om de match in goede banen te leiden. Zijn eerste taak, elke wedstrijd weer, het kleden van de spelers, de ene helft in het blauw, de ander in het wit. Deze week koos hij voor de volgende verdeling: Eelke, Albert, Wicher, Auke en Jan, samen het blauwe team vertegenwoordigend. In het wit: gast-keeper Hendrik, Gerrit, Sytze F., Alle en Pieter. Volgens de s.r. de perfecte verdeling. Deze gedachtegang van de s.r. hield precies 10 minuten stand. Hij had buiten de waard gerekend: ALLE KAMPEN. In tien minuten had Alle er al 3 “in liggen”!! Tot grote frustratie van het blauwe team. Bovendien: hun “Hendrik Kamstra”, als stand-in keeper voor wit presteerde buitenaards door op geheel eigen, onorthodoxe wijze, het doel schoon te houden!  Tot aan de rust hield Alle zich in, en ranselde Hendrik alle ballen die hem en zijn doel bedreigden retour. Na de pauze sloeg het witte team na ongeveer 10 minuten weer genadeloos toe. En wie anders dan Alle haalde de trekker over. 4-0 voorsprong voor het witte team. Dit was het sein voor de s.r. om zijn oude blauwe teamgenoten te hulp te schieten. Met betraande ogen ging hij de aanvalslinie van het blauwe team versterken, wat resulteerde in de ene na de andere aanvalsgolf met veel afstandsschoten van Auke en Wicher. Zonder te resultaat. Hendrik wenste, met veel kunst en vliegwerk, niet te capituleren. Vaste keeper van het witte team, Bennie, die wegens een handblessure dit allemaal zag gebeuren vanaf de zijlijn, ging al vrezen voor zijn vaste plek! Gelukkig voor hem, en het blauwe team, was het uiteindelijk toch s.r. Sietse Abma die Hendrik tot overgave dwong. Toen de ban eenmaal was gebroken en het witte team, door de met een man meer spelend blauwe team, bijna gesloopt was, scoorde de s.r. nog tweemaal. Hij zijn hattrick, wit de overwinning met 4-3. Twee spelers wilden aanspraak maken op de wedstrijdbal: Alle en Sietse. Zijn scoorden immers een hattrick. Gelukkig stak het bestuur (voorzitter Bennie Hofman) daar een stokje voor. Twee ballen weggeven zou de financiële bijdrage van de leden flink omhoog stuwen. Dus geen wedstrijdbal maar een bitterbal.

NAZIT.

Het gesprek tijdens de nazit ging natuurlijk voornamelijk over de vier goals van Alle. Twee wedstrijden gespeeld, zijn totaal staat nu al op 7! Gelukkig werd ook het optreden van de s.r. geroemd en niet in de laatste plaats kreeg het voortreffelijke keeperswerk van Hendrik de verdiende aandacht.

Grote vraag na twee wedstrijden: hoelang speelt Alle in het wit? Zijn shirt vertoont al sporen van trekwerk van blauwe spelers. Zal het witte team hem laten gaan? Tegen welk bod? Misschien volgende week al een antwoord!