In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (245)

Koudum, 21 september 2019. WEDSTRIJDNUMMER 01 (946),36e seizoen, donderdagavond 19 september 2019.

EERSTE WEDSTRIJD NIEUW SEIZOEN: ALLE KAMPEN SCOORT EEN HATTRICK!!

Na een aantal hittegolven te hebben overleefd konden de VETZAVOTTERS eindelijk weer de vloer op voor hun wekelijkse onderlinge partij zaalvoetbal. Scheidsrechter Sietse Abma kon, bij afwezigheid van Bennie Hofman, Pieter de Jong en Wicher v.d. Wal slechts 10 spelers verwelkomen. Hij maakte de volgende opstellingen: blauwe team  Eelke v.  d. Meer, Albert Fekken, Jan Buma, Auke Leenstra en Hendrik Kamstra. Het witte team Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Alle Kampen, Gerrit Hiemstra en Jarig Tjoelker. Op papier gelijkwaardige teams, in de praktijk ook. Na een schuchter en voorzichtig begin ontspon er een strijd met kansen over en weer. Het was Auke Leenstra die eeuwige roem oogstte. Hij scoorde als eerste in het 36e seizoen een doelpun. Vanaf eigen helft wist hij met de precisie van een Zwitsers horloge de te ver voor zijn doel opererende Sietse van der Wal het nakijken te geven. Gelukkig voor het witte team waren de scherpschutters van blauw geen scherprechters! En, het witte team heeft altijd nog Alle en Gerrit in het team. Zeer onberekenbare spelers. Samen zorgden zij voor paniek in de blauwe defensie. Uiteindelijk was het Alle die Eelke v.d. Meer kansloos liet. 1-1. Nog voor het rustsignaal wisten beiden heren met vereende krachten nogmaals toe te slaan. Alweer Alle die de trekker overhaalde: 2-1 voor het witte team. Voor s.r. Abma het sein om beide teams op adem te laten komen, rust! Na de pauze kreeg het blauwe team al vrij snel het deksel op de neus. Door massaal de aanval te kiezen liepen zij regelrecht in de val. Een razend snelle uitval van het witte team via Sietse v.d. Wal, Jarig, Sytze F. was het alweer Alle die scoorde. HATTRICK voor ALLE! 3-1. S.r. Sietse Abma zag (door zijn nieuwe bril) dat het aangeslagen blauwe team dringend hulp nodig had. Hij ging als speler de blauwen de nodige steun bieden. En, Hendrik belastte zich hoogst persoonlijk met de bewaking van het gevaar Alle Kampen. Vanzelfsprekend kreeg het witte team het vanaf dat moment erg zwaar. Een eendrachtige samenwerking tussen Sietse A. en Auke L. resulteerde in de tweede goal van Auke. 3-2. Met kunst en vliegwerk wist het witte team stand te houden. Toen Jarig met een onnavolgbare, voor hem zelf onbegrijpelijk actie, s.r. Abma het denkbeeldige bos had ingestuurd, was voor hem de lol er af en liet hij de dodelijk vermoeide spelers inrukken, richting kleedkamer.

DE BRIL VAN DE SCHEIDS.

Het meest in het oog springend (!) deze avond was: DE BRIL VAN DE SCHEIDS. Hij verscheen dit nieuwe seizoen met een modieuze, opvallende, gezaguitstralende, op het oog (!) dure nieuwe bril. Ontging hem met de vorige bril bijna niets, met de nieuwe bril ontging hem helemaal  niets! De nieuwe bril schijnt uitgerust te zijn met doellijn technologie en een kompleet video systeem. De VAR is niet meer nodig. Er zijn VETZAVOTTERS die hem liever zien met de oude bril. Zal helaas voor hen niet gebeuren. De oude bril is hij na een leuke avond in Stavoren, waar de s.r. noodgedwongen zijn opwachting moest maken, bij de Kruislingse brug kwijt geraakt. Allemaal onduidelijk. Betonnen rand, leuning, bloed aan het hoofd, even een wegtrekker, schijnen er de oorzaak van te zijn dat de bril nu zijn leven vervolgt als BRASEM-BRIL!

NAZIT.

In een gezellig drukke kantine werd de wedstrijd aan een analyse onderworpen. Conclusie: oorzaak van het verlies van de ene partij en de winst van de andere partij: het fenomeen ALLE KAMPEN.

SPREUK VAN DE WEEK.

Een gezonde ziel kan niet in een droog lichaam wonen.                                                                           ©jt