In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (232)

Koudum, 05 januari 2019. WEDSTRIJDNUMMER 16 (934),35e seizoen, donderdagavond 03 januari 2019.

ZEGEREEKS BLAUWE TEAM DUURT VOORT!!!

Nadat we elkaar een Gelukkig Nieuwjaar hadden gewenst begon de wekelijkse verkleedpartij vooraf gaande aan de onderlinge wedstrijd. Hierbij ontdekte een speler dat zijn hemd nodig aan vervanging toe was. Meteen kreeg hij de toezegging van enkele vrijwilligers van Emmaus  om in hun voorraad te zoeken naar gepaste vervanging!  Na het vervullen van alle formaliteiten kon begonnen worden aan de eerste wedstrijd van 2019. Vanaf de aftrap werd er een kat en muis spelletje opgevoerd. Blauwe katten joegen op witte muizen! Lang konden de muizen uit de greep van de katten blijven. Met dank aan keeper Bennie en een ijzersterk verdedigende Sytze Folkertsma. Het was Wicher die na een aan perfectie grenzende aanval de eerste goal van 2019 wist te scoren! De rest van de eerste helft bewees maar weer eens dat wonderen nog bestaan: ruststand 1-0!!

Na de rustpauze een tweede wonder: bij een massale aanval van de witte muizen wist Hendrik met een verschrikkelijke raar draairollertje de keeper van het blauwe team te verschalken: 1-1. Bij de witte muizen ontstond een gevoel van: we kunnen wegkomen met een gelijkspel! IJdele hoop bleek al heel snel. Het was de dekselse Cees die met twee harde schoten, rechtsboven en rechtsonder de stand naar 3-1 tilde! Om de nederlaag niet groter te laten worden ging bij het witte team alarmfase 7 in werking: alle 7 spelers voor of in de eigen goal. Dit strijdplan werd tegen het eind van de wedstrijd nog beloond ook! Bij een schaarse aanval van het witte team liep scheidsrechter Abma dusdanig in de weg dat een schot van Sytze F. gebombardeerd werd tot doelpunt. Zo werd de eindstand 3-2 voor het blauwe team, bestaande uit Gerrit, Tjerk, Jan, Wicher, Albert, Cees en als doelman Eelke. Voor het witte team speelden: Hendrik, Ale, Pieter, Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Jarig en keeper Bennie.

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Dit jaar weer heel veel verjaardagen en jubilea! De eerste verjaardag die gevierd gaat worden is op 5 februari a.s.

NAZIT.

Tijdens de nazit moest VETZAVOT de aanwezigheid van Boukje ontberen. Boukje is (hopelijk inmiddels was) opgenomen in het ziekenhuis. VETZAVOT wenst Boukje sterkte en BETERSCHAP!!

Gelukkig ontbrak het de VETZAVOTTERS tijdens de nazit aan niets dankzij de razendsnelle bediening van Feite en de ZHKH. (Term uit militaire dienst: Zelf Hulp, Kameraden Hulp! )

SPREUK VAN DE WEEK.

Wie je bent is oneindig belangrijker dan wat je bent!                                     ©jt