In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 08 december 2018. WEDSTRIJDNUMMER 12 (930), 35e seizoen, donderdagavond 06 december 2018.

Dramatische opkomst! Vijf leden afwezig! En dat op de avond na pakjesavond! De dag waarop Sinterklaas weer onderweg is richting Spanje. Heeft het één met het ander te maken? De statuten van VETZAVOT bepalen dat bij minder dan 10 actieve leden er niet wordt gevoetbald! Redder in de nood: scheidsrechter Sietse Abma gaf zichzelf een basisplaats in het witte team. Er kon worden gevoetbald! De teams: in het wit Sietze v.d. Wal, Jarig Tjoelker en de gastspelers: Sietse Abma, Hendrik Kamstra en Gerrit Hiemstra. In het blauw: Eelke v.d. Meer, Albert Fekken, Auke Leenstra, Jan Buma en Cees Visser. Op papier een zeer sterk team (blauw) tegen een team dat voetballend de mindere was, maar qua karakter (bleek later) het sterkst! Vanaf de aftrap een lustig en frivool spelend blauw team. Vele malen sterker dan het witte team. Resultaat al heel snel een doelpunt voor blauw. Schutter: Cees. Bij één van de sporadische aanvallen van het witte team kwamen ze niet verder dan een intrap, één meter vanaf de hoekvlag. En, hoe hij het deed? Hij deed het! Hendrik kogelde de bal via het dijbeen van Eelke in het doel! 1-1. WERELDGOAL!! Daarna stak een storm op van aanvallen op het doel door Sietse v.d. Wal verdedigde doel van het witte team. Ondanks zijn voortreffelijk keeperswerk kon hij niet voorkomen dat de grootste plaaggeest voor het witte team, Cees, de score verhoogde naar 3-1. Daarna meende Auke er nog een schepje bovenop te moeten doen door de 4-1 te scoren. Gelukkig kreeg vlak voor rust Gerrit een oprisping en schoot, op zijn, inmiddels klassieke wijze de 2e goal voor het witte team achter Eelke. Bij rust dus 4-2 voor blauw. Na de pauze een kleine omzetting: Jan in het wit, Hendrik in het blauw. Dankzij de ijzersterke conditie van Jan en zijn onverzettelijkheid, een iets betere krachtsverhouding. Toch was het weer de dekselse Cees die voor 5-2 zorgde. Daarna was het de beurt aan de meespelende scheidsrechter Sietse Abma. Hij zorgde er persoonlijk zelf voor dat er aan het einde van de wedstrijd een stand bereikt was van 5-5!!

KLIMAATVERVUILING IN DE KLEEDKAMER.

Na afloop gaan de VETZAVOTTERS, al dan niet bezweet, uiteraard douchen. Alleen de hevig zwetende s.r. niet. Als s.r. bij VETZAVOT kun je zittend op de jurytafel een wedstrijd leiden! Dus wordt douchen overbodig. Niet echter deze avond voor de meespelende s.r. Badend in het zweet zocht hij de kleedkamer op. Verder dan zijn hoofd onder de koude kraan kwam hij niet. Om zijn aanwezigheid de rest van de avond dragelijk te maken, mocht hij gebruik maken van de deodorant van een niet bij name genoemde VETZAVOTTER. Hier maakte hij dankbaar gebruik van. Gevolg: spuitbus bijna leeg, de overige aanwezigen proestend en naar adem happend achterlatend!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Op 11 december a.s. zijn Wicher en Tineke van der Wal 48 jaar getrouwd. VETZAVOT wenst hen een hele fijne dag toe en hoopt dat zij nog heel lang van elkaar en van allen die hun dierbaar zijn mogen genieten!

NAZIT.

Tijdens de eerste helft werd VETZAVOT kritisch gevolg door een misschien wel (hopelijk) nieuw lid. Het kan haast niet anders dat deze persoon zo onder de indruk is geraakt, dat hij zich spoedig aanmeldt! Tijdens de derde helft kwam er zowaar een discussie opgang over het klimaatbeleid. Felle kritiek op alles en nog wat. De politieke partijen kregen er flink van langs!  Eindconclusie van Gerrit: wat leven wij toch een fijn leven in een fijn land! Minpuntje van de derde helft: het volume van de radio en het ontbreken van Boukje. Geveld door de griep. Boukje: Beterschap!!

SPREUK VAN DE WEEK.

We denken zelden aan wat we hebben, maar steeds aan wat we missen.                                                                                                                                                                                                                      ©jt