In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 01 december 2018. WEDSTRIJDNUMMER 11 (929), 35e seizoen, donderdagavond 29 november 2018.

Alweer een week voorbij. Alweer zijn er oudere mannen die richting sporthal gaan. Alweer hebben zij de moeite genomen om na zoveel jaren dezelfde gang te maken om een avondje te zaalvoetballen. Voor enkelen al voor het 35e jaar! Voor de meerderheid alweer heel veel jaren. Allemaal volhouders! Volharden in waar men eens mee begon. Waarom toch? Elke donderdagavond de moeite nemen om zich uit de luie stoel te verheffen en de kou te trotseren voor een spelletje voetbal. Het moet toch wel iets bijzonders zijn! En dat is het!!!  Alle VETZAVOTTERS voelen het als een voorrecht actief lid te mogen zijn van VETZAVOT!  ’s Avonds laat, richting huis, bedenk je: toch weer een geweldige avond beleefd! Gewonnen of verloren is dan echt niet meer belangrijk!

ER IS NOG STEEDS RUIMTE VOOR EEN OUDERE MAN OM DIT VOORRECHT OOK TE ONDERVINDEN!  VETZAVOT: Gezond voor lijf, leden, geest en lachspieren!

De overwinning in wedstrijd nummer 11 van dit seizoen werd betwist door enerzijds de heren v.d. Meer, Leenstra, Fekken, Visser, Buma en W. v.d. Wal in het blauw en in het wit de heren Hofman, S. v.d. Wal, de Jong, Hiemstra, Folkertsma en Tjoelker. Een wedstrijd waarin het witte team heer en meester was. Dankzij de verbeten onverzettelijkheid van de witten werd het net geen “walk over”! In de doelpunten kwam dat overigens niet tot uitdrukking. Al helemaal niet in de manier waarop er werd gescoord. Wat dat betreft overtroffen de spelers in het wit de gulheid van Sinterklaas. Van de drie goals die de blauwen lieten noteren vielen er evenzoveel in de categorie cadeautjes!!  De dankbare gebruiksmakers van de cadeaus: de heren Visser (2x) en Leenstra. Speelde scheidsrechter Abma de vorige wedstrijd al voor Sinterklaas voor het blauwe team, deze week was het de beurt aan het witte team. Hij zag tijdens het verloop van de wedstrijd dat de verdeling toch niet helemaal was zoals bedoeld! Hij offerde zichzelf op door bijstand te verlenen aan de witten. Niet helemaal zonder succes. Bovendien smaakte hij het niet onbelangrijk genoegen door de enige treffer van wit te scoren. En hoe!!!  Uit een hoekschop, met rechts de bal aannemen en in één beweging achter het linker standbeen langs de heer van der Meer kansloos te laten. De eretreffer! Eindstand dus 3-1 voor het blauwe team.

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

5 december a.s. vieren we de verjaardag van Sinterklaas. VETZAVOT wenst de Sint een hele fijne verjaardag toe, samen met zijn leger ZWARTE PIETEN! Bovendien hoopt VETZAVOT dat de Sint nog in lengte van jaren de VETZAVOTTERS god gezind mag blijven door hen vaak te verrassen met cadeautjes, in wat voor vorm dan ook!!!

NAZIT.

Na een zeer vermoeiende wedstrijd was het weer zeer goed toeven in de kantine bij gastvrouw Boukje. Ook zonder patat!! De overwinning werd uitbundig gevierd! Het verlies trouwens ook!

SPREUK VAN DE WEEK.

Oud(er) worden is niet erg zolang je maar deel uit maakt van VETZAVOT!!                                                                                                                                                                                                            ©jt