In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 17 november 2018. WEDSTRIJDNUMMER 09 (927), 35e seizoen, donderdagavond 15 november 2018.

Spannend. Met nog twee nachtjes slapen voordat Sinterklaas weer voet aan wal zet in Nederland, gingen de VETZAVOTTERS zenuwachtig richting Sporthal “De Sândobbe”. Wat gaat dit avondje opleveren? Een overwinning? Verlies? Gelijkspel? Verbetering van de conditie? Hilariteit? Kleine ergernis? Weer te laat thuis? Zit het slot van de fiets na afloop niet meer bij het voorwiel? Als oud en wijs genoeg mens zou je dus gewoon thuisblijven! VETZAVOTTERS niet! Zij verschenen 14 man sterk, inclusief scheidsrechter aan de aftrap. Teamindeling: Eelke, Gerrit, Albert, Auke, Jan,Wicher en Cees (7 man!!) tegen de zes in het wit: Bennie, Pieter, Hendrik, Sietze Folkertsma, Sietze v.d. Wal en Jarig. Blauw uitermate tevreden met de verdeling, het witte team daarentegen helemaal niet! Het werd niet bepaald de beste en mooiste wedstrijd van het seizoen. Het leek of de VETZAVOTTERS allemaal zomaar kleurenblind waren geworden! De bal kwam zelden aan bij de geadresseerde. Trucjes om de tegenstander te misleiden, werden door niemand begrepen, zelfs niet door de bedenker zelf! Slechts twee spelers deelden niet in de algemene malaise: beide keepers!! Dat er toch nog gescoord werd, mag een wonder heten. Uiteindelijk was het blauwe team het minst slecht: het won met 4-2!  Het was Gerrit die vrij vroeg in de wedstrijd veel te snel was voor verdediger Jarig en toevallig het enige niet verdedigde hoekje vond om te scoren. Toen even later Wicher een ingewikkelde verdedigende actie zag mislukken was Pieter zo gelukkig om de gelijkmaker te scoren. Voor de pauze vonden Jan en Cees de grote gaten in de witte verdediging en tilden zo de stand naar 3-1 voor het blauwe team.  Na de pauze vond de s.r. het nodig om de verhouding enigszins in evenwicht te brengen door Jan van het blauwe team over te hevelen naar het witte team. Het bleek voor de mannen in het wit te laat! Ze waren in het eerste bedrijf zodanig afgemat door de man minder situatie dat zij Jan de tweede helft niet voldoende konden ondersteunen om de wedstrijd te laten kantelen. Beide teams scoorden na de pauze nog één keer. Nadat Auke voor de 4-1 tekende werd Pieter topscoorder van de avond met zijn tweede goal voor het team in het wit. Beste moment van de avond: Cees schiet met de linker wreef ongenadig hard met een op kniehoogte hangende bal op het doel van Bennie, die met een katachtige reactie, sneller dan een bliksemflits de bal uit de kruising ranselt!

NAZIT.

Dodelijk vermoeid van een slechte wedstrijd en het douchen en verkleden werd de kantine opgezocht. Na de nodige versnaperingen kwam er weer wat leven in de lijven van de VETZAVOTTERS. Zo kwam langzamerhand ook een actueel vraagstuk op tafel: de ZWARTE PIETEN discussie! En, hoeveel geluk kun je hebben: met een gepensioneerde echte Zwarte Piet aan tafel!! Conclusie: wil je een hond slaan kun je altijd wel een stok vinden!

VERJAARDAGEN/JUBILEA

18 november 2018: EELKE van der MEER, VETZAVOTTER van het eerste uur viert zijn 77 verjaardag!!  VETZAVOT wenst Eelke en allen die hem lief zijn, een prachtige dag toe en alle goeds voor de toekomst. Bovendien feliciteert VETZAVOT zichzelf dat het Eelke al voor het 35e jaar binnen haar gelederen mag hebben!

SPREUK VAN DE WEEK.

VETZAVOTTERS: Investeer Uw geld niet in lammeren maar in belastingen. Die stijgen altijd!!!   ©jt