In Geen categorie


Maandag 22 april (tweede paasdag) begint in Beeldhouwcentrum Koudum de expositie ‘Marokko als bron’. De opening vindt plaats om 15.00 uur door Herma Bovenkerk. Alle getoonde werken hebben hun oorsprong in Marokko.

Veelal zijn de werken geïnspireerd op de kleurrijke Marokkaanse cultuur en de indrukwekkende, soms rauwe natuur. De expositie bestaat uit beeldhouwwerken gemaakt in Seleniet, foto’s van Land Art projecten en verhalen. Met betrekking tot de kunstvorm Land Art is ook de documentaire ‘Leaning into the wind’ over landschapskunstenaar Andy Goldsworthy‎ te zien.

De afgelopen drie jaar heeft het Beeldhouwcentrum vijf reizen naar Marokko georganiseerd. Onder leiding van Michiel Brand Corstius en Herma Bovenkerk maakt een groep kunstliefhebbers op persoonlijke wijze kennis met de Marokkaanse cultuur. De reizen hebben als doel verschillende culturen te leren kennen, elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en om actief iets met deze ervaringen te doen. Deelnemers bezoeken de eerste dagen inspirerende plaatsen met onder meer kunst, architectuur, bijzondere tuinen en lokale musea en projecten. Tijdens het tweede deel van de reis krijgen zij de gelegenheid een beeld te maken uit Seleniet: hun indrukken en hetgeen ze bezighoudt vorm te geven in steen. Het heeft geleid tot een prachtige serie beelden, gemaakt in Marokkaanse sfeer en omgeving. Samen met de verrassende foto expositie/ Land Art projecten en documentaire, een expositie die zeer de moeite waard is te gaan zien.

Iedereen is van harte welkom tijdens de opening op 22 april en tijdens de openstelling in de weken erna. De expositie ‘Marokko als bron’ duurt t/m 30 mei 2019 en is te zien van donderdag t/m zaterdag, van 10.00 – 17.00 uur aan de Hoofdstraat 4 in Koudum.